Výborná polievka z mungo fazule fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 9. mája 2016
Výborná polievka z mungo fazule (fotorecept)
Foto: 27janka

Mám rada tradičné jedlá, ale veľmi rada skúšam i nové chute a recepty. Tentokrát, prišla na rad mungo fazuľka. Kupovala som ju už dávnejšie, Zobraziť celý popisMám rada tradičné jedlá, ale veľmi rada skúšam i nové chute a recepty. Tentokrát, prišla na rad mungo fazuľka. Kupovala som ju už dávnejšie, a cez víkend na mňa vyskočila zo skrinky. Čítala som, že je veľmi zdravá, obsahuje veľa železa, mangánu, horčíka, vitamínov sk.B a bielkovín. Tak som hneď v pondelok vyskúšala jednoduchú pikantnú polievku a chutila naozaj výborne. Nabudúce určite vyskúšam nejaký fajnový prívarok. Je veľmi vhodná aj na klíčenie a do šalátov.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
5 ks
1 ks
2 PL
4 PL
1 ČL
1 KL
 lístky




Postup

  1. 1

    Mungo fazuľu som večer prepláchla a namočila na noc do studenej vody. Pred varením som pripravila všetky potrebné suroviny a ideme na to, vyskúšať niečo nové.

    Výborná polievka z mungo fazule (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme 2 polievkové lyžice masla, nakrájané cibuľky, cherry paradajky, 1 čajovú lyžičku rasce a krátko opečieme, pridáme čili papričku, 1 kávovú lyžičku kurkumy poriadne premiešame.

    Výborná polievka z mungo fazule (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K orestovanej cibuľke a paradajkám pridáme mungo fazuľu, zalejeme vodou a varíme, kým nie je mungo mäkké. Ja som ju varila 40 minút, potom som pridala 4 polievkové lyžice pasírovaných rajčín, osolila himalájskou soľou .

    Výborná polievka z mungo fazule (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hodiny bola na stole. Pred podávaním som polievku ozdobila vňaťou koriandra a môžem si pochutiť na výbornej polievke, ktorá sa vydarila, navyše je zdravá a jednoduchá na prípravu.

    Výborná polievka z mungo fazule (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

27janka
@Monty469 (10.5.2016 09:18)

dlho som sa odhodlávala vyskúšať mungo, recepty, ktoré som čítala ma neoslovili, tak som vymyslela kombináciu cibuľky, rajčín, munga. Kurkuma a čili tomu dodali tú správnu chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia