Foto: 27janka
Mám rada tradičné jedlá, ale veľmi rada skúšam i nové chute a recepty. Tentokrát, prišla na rad mungo fazuľka. Kupovala som ju už dávnejšie, Zobraziť celý popisMám rada tradičné jedlá, ale veľmi rada skúšam i nové chute a recepty. Tentokrát, prišla na rad mungo fazuľka. Kupovala som ju už dávnejšie, a cez víkend na mňa vyskočila zo skrinky. Čítala som, že je veľmi zdravá, obsahuje veľa železa, mangánu, horčíka, vitamínov sk.B a bielkovín. Tak som hneď v pondelok vyskúšala jednoduchú pikantnú polievku a chutila naozaj výborne. Nabudúce určite vyskúšam nejaký fajnový prívarok. Je veľmi vhodná aj na klíčenie a do šalátov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mungo fazuľu som večer prepláchla a namočila na noc do studenej vody. Pred varením som pripravila všetky potrebné suroviny a ideme na to, vyskúšať niečo nové.
-
2
Do hrnca dáme 2 polievkové lyžice masla, nakrájané cibuľky, cherry paradajky, 1 čajovú lyžičku rasce a krátko opečieme, pridáme čili papričku, 1 kávovú lyžičku kurkumy poriadne premiešame.
-
3
K orestovanej cibuľke a paradajkám pridáme mungo fazuľu, zalejeme vodou a varíme, kým nie je mungo mäkké. Ja som ju varila 40 minút, potom som pridala 4 polievkové lyžice pasírovaných rajčín, osolila himalájskou soľou .
-
4
Do hodiny bola na stole. Pred podávaním som polievku ozdobila vňaťou koriandra a môžem si pochutiť na výbornej polievke, ktorá sa vydarila, navyše je zdravá a jednoduchá na prípravu.
přidávám se k Monty, zajímavý nápad.
dlho som sa odhodlávala vyskúšať mungo, recepty, ktoré som čítala ma neoslovili, tak som vymyslela kombináciu cibuľky, rajčín, munga. Kurkuma a čili tomu dodali tú správnu chuť.