Nepečená tvarohová torta
Nepečená tvarohová torta

Výborná polguľová torta

simi711 - bez fotkysimi711, 3. augusta 2019
Výborná polguľová torta
Foto: simi711

Výborná, rýchla, nepečená svieža torta

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

500 g termizovaný
1 bal.
8 ks
70 g
2 bal.
1 ks
1 bal.
60 g
1 - 2 konzerva (celé krúžky)
1 konzerva (krájaný)
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Misu vyložíme potravinovou fóliou. Na dno a boky naukladáme celé krúžky ananásu, medzi ne dáme na plátky pokrájané jahody, dobre popritláčame a dáme zachladiť. ( Torta je výborná aj so samotnými plátkami kivi, alebo samotné jahody.) Keksíky roztlčieme. Jemne opražíme na panvici a pomaly k nim prilievame roztopené maslo. Necháme vychladnúť. Do tvarohu pridáme práškový, vanilkový cukor, šťavu z citróna, mascapone a premiešame. Smotanu vyšľaháme a pridáme do tvarohovej zmesi.

  2. 2

    Želatínu namočíme na 10 minút do vody a potom zohrejeme. Do roztopenej želatíny dáme troška tvarohovej zmesi, premiešame a vlejeme späť do tvarohovej hmoty. Jemne premiešame. Na ananásy alebo iné ovocie navrstvíme časť tvarohovej hmoty a zahladíme. Do ostatnej tvarohovej hmoty vmiešame krájaný ananás, vylejeme do misy a znova zahladíme. Ako poslednú vrstvu použijeme keksíky s maslom. Prekryjeme fóliou a dáme zachladiť asi na 12 hodín do chladničky.

  3. 3

    Vychladenú tortu vyklopíme na podnos a odstránime fóliu.

Diskusia k receptu

angelikasch
Môžem sa spýtať, prečo je tá úvodná fotografia tak zvláštne orezaná? Plus v pravom hornom rohu tá vodotlač Varecha.sk... Nechcem nikoho obviňovať, len dúfam, že autorkou fotografie je naozaj @Simi711...
simi711
Dobrý deň, fotografia je ozaj moja. Je zrezaná, aby sa dala vložiť k receptu. Fotografia musí spĺňať pri vkladaní určite podmienky. Všetky fotografie tu uvedené k receptom majú danú vodotlač.