Výborná polguľová torta
Výborná, rýchla, nepečená svieža torta
porcií
príprava
Suroviny
| 500 g termizovaný | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 2 konzerva (celé krúžky) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 konzerva (krájaný) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Misu vyložíme potravinovou fóliou. Na dno a boky naukladáme celé krúžky ananásu, medzi ne dáme na plátky pokrájané jahody, dobre popritláčame a dáme zachladiť. ( Torta je výborná aj so samotnými plátkami kivi, alebo samotné jahody.) Keksíky roztlčieme. Jemne opražíme na panvici a pomaly k nim prilievame roztopené maslo. Necháme vychladnúť. Do tvarohu pridáme práškový, vanilkový cukor, šťavu z citróna, mascapone a premiešame. Smotanu vyšľaháme a pridáme do tvarohovej zmesi.
- 2
 Želatínu namočíme na 10 minút do vody a potom zohrejeme. Do roztopenej želatíny dáme troška tvarohovej zmesi, premiešame a vlejeme späť do tvarohovej hmoty. Jemne premiešame. Na ananásy alebo iné ovocie navrstvíme časť tvarohovej hmoty a zahladíme. Do ostatnej tvarohovej hmoty vmiešame krájaný ananás, vylejeme do misy a znova zahladíme. Ako poslednú vrstvu použijeme keksíky s maslom. Prekryjeme fóliou a dáme zachladiť asi na 12 hodín do chladničky.
- 3
 Vychladenú tortu vyklopíme na podnos a odstránime fóliu.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu