Výborná polguľová torta
Foto: simi711
Výborná, rýchla, nepečená svieža torta
porcií
príprava
Suroviny
500 g termizovaný |
|
1 bal. |
|
8 ks |
|
70 g |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
60 g |
|
1 - 2 konzerva (celé krúžky) |
|
1 konzerva (krájaný) |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Misu vyložíme potravinovou fóliou. Na dno a boky naukladáme celé krúžky ananásu, medzi ne dáme na plátky pokrájané jahody, dobre popritláčame a dáme zachladiť. ( Torta je výborná aj so samotnými plátkami kivi, alebo samotné jahody.) Keksíky roztlčieme. Jemne opražíme na panvici a pomaly k nim prilievame roztopené maslo. Necháme vychladnúť. Do tvarohu pridáme práškový, vanilkový cukor, šťavu z citróna, mascapone a premiešame. Smotanu vyšľaháme a pridáme do tvarohovej zmesi.
- 2
Želatínu namočíme na 10 minút do vody a potom zohrejeme. Do roztopenej želatíny dáme troška tvarohovej zmesi, premiešame a vlejeme späť do tvarohovej hmoty. Jemne premiešame. Na ananásy alebo iné ovocie navrstvíme časť tvarohovej hmoty a zahladíme. Do ostatnej tvarohovej hmoty vmiešame krájaný ananás, vylejeme do misy a znova zahladíme. Ako poslednú vrstvu použijeme keksíky s maslom. Prekryjeme fóliou a dáme zachladiť asi na 12 hodín do chladničky.
- 3
Vychladenú tortu vyklopíme na podnos a odstránime fóliu.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu