Nepečená tvarohová torta

Výborná polguľová torta

Autor receptu: simi711

Výborná, rýchla, nepečená svieža torta

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Misu vyložíme potravinovou fóliou. Na dno a boky naukladáme celé krúžky ananásu, medzi ne dáme na plátky pokrájané jahody, dobre popritláčame a dáme zachladiť. ( Torta je výborná aj so samotnými plátkami kivi, alebo samotné jahody.) Keksíky roztlčieme. Jemne opražíme na panvici a pomaly k nim prilievame roztopené maslo. Necháme vychladnúť. Do tvarohu pridáme práškový, vanilkový cukor, šťavu z citróna, mascapone a premiešame. Smotanu vyšľaháme a pridáme do tvarohovej zmesi.
  2. Želatínu namočíme na 10 minút do vody a potom zohrejeme. Do roztopenej želatíny dáme troška tvarohovej zmesi, premiešame a vlejeme späť do tvarohovej hmoty. Jemne premiešame. Na ananásy alebo iné ovocie navrstvíme časť tvarohovej hmoty a zahladíme. Do ostatnej tvarohovej hmoty vmiešame krájaný ananás, vylejeme do misy a znova zahladíme. Ako poslednú vrstvu použijeme keksíky s maslom. Prekryjeme fóliou a dáme zachladiť asi na 12 hodín do chladničky.
  3. Vychladenú tortu vyklopíme na podnos a odstránime fóliu.