Všezelená pohánka
Autor receptu: alzbetty
Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u nás doma vyskytlo :)
1 porcia |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pohánku zalejeme vriacou vodou (na 1 diel pohánky 2 diely vody), osolíme, okoreníme mletým bielym korením a asi 2 minúty povaríme. Odstavíme a necháme pod pokrievkou vsiaknuť.
- Cuketu umyjeme, ak je staršia tak olúpeme a vyberieme semienka, inak nakrájame na kocky, podobne aj papriku a cibuľu. Cibuľu opečieme na oleji, pridáme plátky cesnaku a prisypeme cuketu, papriku a hrášok. Osolíme, pridáme bylinky podľa chuti (čerstvé či sušené). Opekáme (ak prihára, treba priliať trošku vody). Pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Tofu nakrájame na kocky, ochutíme vegetou a pridáme ku koncu opekania. Mierne opečieme a odstavíme. Naservírujeme a posypeme bylinkami a ozdobíme napr. paradajkami