Všezelená pohánka

Autor receptu: alzbetty

Sezónu zeleniny treba využiť naplno... dnes som vsadila na všetko zelené, čo sa u nás doma vyskytlo :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pohánku zalejeme vriacou vodou (na 1 diel pohánky 2 diely vody), osolíme, okoreníme mletým bielym korením a asi 2 minúty povaríme. Odstavíme a necháme pod pokrievkou vsiaknuť.
  2. Cuketu umyjeme, ak je staršia tak olúpeme a vyberieme semienka, inak nakrájame na kocky, podobne aj papriku a cibuľu. Cibuľu opečieme na oleji, pridáme plátky cesnaku a prisypeme cuketu, papriku a hrášok. Osolíme, pridáme bylinky podľa chuti (čerstvé či sušené). Opekáme (ak prihára, treba priliať trošku vody). Pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Tofu nakrájame na kocky, ochutíme vegetou a pridáme ku koncu opekania. Mierne opečieme a odstavíme. Naservírujeme a posypeme bylinkami a ozdobíme napr. paradajkami