Voňavé zapekané rezne

svedka - fotkasvedka, 9. februára 2014
Voňavé zapekané rezne
Foto: svedka
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
100 g napr. Eidam
100 g
2 dcl
1 PL
1 PL
3 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravcove rezne si naklepeme,osolime,okorenime ciernym a farebnym korenim. Sprudka osmazime na rozpalenom oleji z oboch stran. Poukladame do zapekacej nadoby.

  2. 2

    Rovnomerne na rezne poukladame platky nakrajanej slaniny (lepsie nie prilis prerastenej) po celom povrchu. Paradajku nakrajame na tenke platky a na kazdy rezen polozime jeden platok. Posypeme oreganom a bazalkou a nakoniec struhanym syrom.

  3. 3

    Smotanu si zmiesame s kecupom,pretlacenym cesnakom a dosolime.Kto ma rad vegetu/bujon,moze pouzit jednu lyzicku/pol kocky. Zalejeme si nase rezne zmesou :) Vlozime do vyhriatej rury -180 stupnov- a pecieme 40 minut,pokial sa nam syr nezapecie do zlatista a chrumkava :) Dobru chut. Dobra varianta je takisto pouzit namiesto slaniny sampinony a namiesto eidamu mozzarellu,ale to uz ako je komu po chuti .

Diskusia k receptu

jozka2
to su vyborne rezne,robila som verziu s hubami.
tatranka
Šťavnaté a určite veľmi chutné.Sú tam ingrediencie,ktoré veľmi vyzdvihnú chuť mäska.Pekný recept.
mata3636
Ešte je len pondelok a ja už mám inšpiráciu na nedeľu. Vyskúšam ale so šampiňónmi a mozzarelou. Už teraz sa teším :-)
vovodca
ja mám nedelu každý den, bo mrazák 320L to istíí :-) dobrý receptík 5*
labocca
...dnes sme uvarili k obedu:-)). Vyyyyborne bolo:-)
Vdaka za fajn recept...
silvia68
dnes som robila na obed, dala som aj zemiaky spolu upiecť, veľmi chutné, nabudúce skúsim so šampiónmi. výborný recept
luss44
@Svedka dnes som sa inšpirovala u Teba s obedom, len som vynechala smotanu, no chutilo nám veľmi. Prerastená slaninka dala mäsu aj šťave skvelú chuť, k tomu petržlenové zemiaky. Určite toto budem robiť častejšie, lebo hydina už mi ide aj ušami... Už sa tu moc neozývaš, ale vďaka za dobrý tip.
1x svedka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia