Škoricové palacinky

Voňavé škoricové palacinky s jablkami

Autor receptu: siuuu

Neskutočná vôňa aj chuť. Kombinácia škorice a jablka ma ešte nikdy nesklamala. Jednoduchý dezert alebo sladké víkendové raňajky.

10
porcií
15 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Metličkou dobre zmiešame mlieko, soľ, múku (dala som špaldovú hladkú a špaldovú celozrnnú v pomere tak od oka), vodu a mletú škoricu. Zmes necháme tak pol hodinku postáť a potom na jemnučko pomastenej panvici s nepriľnavým povrchom upečieme palacinky z oboch strán. Rozpis je na cca 10 menších kusov.
  2. Jablká očistíme, pokrájame na malé kocky, dáme do menšieho hrnca, podlejeme troškou vody a udusíme do polomäkka. Pred koncom ochutíme voňavým korením (škorica, perníkové korenie, zmes Jablkový závin ... podľa chuti).
  3. Každú palacinku potrieme tenkou vrstvou džemu - mne sa najviac hodí jablkovo-marhuľový (vznikol tak náhodou na skúšku tento rok), prípadne odporúčam broskyňový, alebo pomarančový či marhuľový. Palacinku zložíme a podávame s teplými dusenými jablkami, ktoré môžeme jemne poprášiť mletou škoricou.