Voňavé raky

Autor receptu: svedka

Postup

  1. Priprava sa deli podla toho,ci mame rakov cerstvych ,ci mrazenych.Ak mrazenych,vyvar robit netreba,len rakov nevhame rozmrazit a postupujeme dalej.Ak cerstvych:
    1.Rakov po jednom(!) vkladame do vriacej vody a zakryjeme pokrievkou.Varime 5 minut a nasledne rakov vyberame a varime dalsich....varime vo vode s ingredienciami na vyvar vyssie napisanymi.Z vyvaru si dalej mozeme spravit polievku s pridanim korenovej zeleniny a paradajkoveho pyre napr :)
  2. 2.Uvarenych rakov si vyberieme na hlbsi pekac,ruru vyhrejeme na 80 stupnov.
    3.Urobime si kasicku z pretlaceneho cesnaku,soli,korenia,byliniek,kopru (dolezite,aby boli bylinky cerstve), trosky oleja,citronovej stavy.Podla chuti.Poriadne nou ponatierame rakov hlavne odspodu.
    4.Na kazdy kus polozime kus maslo a sem tam polozime i platok citronu.Podlejeme trochou vyvaru.
    5.Vlozime do rury,ak sa maslo roztopi-mame hotovo a uz len nechame vychladnut a kozumujeme.
    Podavala som so syrovym pajom a aj koprovo-smotanovou omackou (ale ta sa bezne nepodava).
    Dobru chut.
  3. Zo zbytkov mozeme urobit domaci bujon-staci nasucho upiect zbytky a potom uvarit so zeleninou a varit a varit a varit...to uz poznate :)