Voňavá korenená krkovička (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Krkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve zdravé, avšak mimoriadne chutné. Trošku som sa pohrala s jej korenením, má svoj šmak a šmrnc, pričom vôbec nie je prekorenená, nádherne vonia a je rýchlo hotová, vynikajúco chutí

2
porcie
60 minút
príprava
6/10 minút
na 100/80 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku som pokrájala na rezne o hrúbke asi 2,5 cm, po obvode som ju nakrojila na viacerých miestach, aby sa pri pečení nekrútila a z oboch strán som ju poriadne nasolila, nechala som ju 1 hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Rezne som nenaklepávala!!!
  2. Do mažiara som dala celý koriander a celú rascu,...
  3. ...a na hrubo rozdrvila. Koriander i rasca sa okamžite nádherne rozvoňali v kuchyni.
  4. Rezne krkovičky som okorenila z oboch strán čerstvo mletým čiernym korením, drveným koriandrom a na hrubo drvenou rascou.
  5. Rozotrela som na nej prelisovaný cesnak z oboch strán.
  6. V rozpálenej bravčovej masti som ich sprudka opiekla z jednej i...
  7. ...z druhej strany - asi 3 minúty,to úplne stačí, len aby sa na povrchu zatiahla a chytila farbu do červena.
  8. Pretože ide o hrubé rezne, podliala som ich horúcim domácim vývarom z bravčových kostí a dusila som ich na strednom plameni prikryté, aby zmäkli - asi 10 minút. Ak nemáte po ruke práve domáci vývar z bravčových kostí, môžete kľudne podliať horúcou vodou.
  9. Podávala som ju so zemiakmi pečenými v husacej masti, kedže je to riadne mastné jedlo, korenené a voňavé, dobre sa šmýkalo so suchým bielym vínom Chardonay. :-))))) Krkovička pripravená týmto spôsobom je veľmi šťavnatá, mäkkučká, nádherne voňavá po cesnaku a koreninách, pričom nie je vôbec prekorenená, je úžasne chutná a rýchlo hotová. A tú fantastickú šťavičku sme vytierali z panvice s čerstvým domácim chlebíkom.:D :P Nie je to síce žiadne diétne jedlo, porcia ako pre baníka, ale raz za čas - prečo nie? :-)