Voňavá korenená krkovička (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Krkovička je mimoriadne šťavnaté bravčové mäso, vďačné na prípravu, aj ked nie práve
zdravé, avšak mimoriadne chutné. Trošku som sa pohrala s jej korenením, má svoj šmak
a šmrnc, pričom vôbec nie je prekorenená, nádherne vonia a je rýchlo hotová,
vynikajúco chutí
2 porcie |
60 minút príprava |
6/10 minút na 100/80 °C |
Postup
- Krkovičku som pokrájala na rezne o hrúbke asi 2,5 cm, po obvode som ju nakrojila na viacerých miestach, aby sa pri pečení nekrútila a z oboch strán som ju poriadne nasolila, nechala som ju 1 hodinu odpočívať pri izbovej teplote.
Rezne som nenaklepávala!!!
- Do mažiara som dala celý koriander a celú rascu,...
- ...a na hrubo rozdrvila. Koriander i rasca sa okamžite nádherne rozvoňali v kuchyni.
- Rezne krkovičky som okorenila z oboch strán čerstvo mletým čiernym korením, drveným koriandrom a na hrubo drvenou rascou.
- Rozotrela som na nej prelisovaný cesnak z oboch strán.
- V rozpálenej bravčovej masti som ich sprudka opiekla z jednej i...
- ...z druhej strany - asi 3 minúty,to úplne stačí, len aby sa na povrchu zatiahla a chytila farbu do červena.
- Pretože ide o hrubé rezne, podliala som ich horúcim domácim vývarom z bravčových kostí a dusila som ich na strednom plameni prikryté, aby zmäkli - asi 10 minút.
Ak nemáte po ruke práve domáci vývar z bravčových kostí, môžete kľudne podliať horúcou vodou.
- Podávala som ju so zemiakmi pečenými v husacej masti, kedže je to riadne mastné jedlo, korenené a voňavé, dobre sa šmýkalo so suchým bielym vínom Chardonay. :-)))))
Krkovička pripravená týmto spôsobom je veľmi šťavnatá, mäkkučká, nádherne voňavá po cesnaku a koreninách, pričom nie je vôbec prekorenená, je úžasne chutná a rýchlo hotová.
A tú fantastickú šťavičku sme vytierali z panvice s čerstvým domácim chlebíkom.:D :P
Nie je to síce žiadne diétne jedlo, porcia ako pre baníka, ale raz za čas - prečo nie? :-)