Vláčna tvarohovo-kakaová bábovka
V minulosti som skúšala rôzne recepty na bábovku, ale teraz som si povedala, že to spravím podľa seba.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozdelíme žĺtky a bielky.
-
2
Tuk vymiešame s kryštálovým cukrom a žĺtkami.
-
3
Pridáme tvaroh, kefírové mlieko, múku, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Poriadne premiešame. Ak bude cesto veľmi husté, pridáme pol deci oleja.
-
4
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Odporúčam pridať štipku soli.
-
5
Sneh veľmi jemne vmiešame do cesta.
-
6
Ja mám rada dvojfarebnú bábovku, tak cesto som rozdelila a do jednej časti som primiešala Granko a kakako.
- 7
Obe cestá nalejeme do formy na bábovku. Ak používate plechovú, tak odporúčam vymastiť. Ja mám najradšej silikónovú.
- 8
Bábovku pečieme v teplovzdušnej trúbe vyhriatej na 180 °C cca 80 minút.
- 9
Bábovku vyklopíme z formy až keď trochu vychladne. Fotku hotovej bábovky vcelku som nestihla, tak možno nabudúce.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu