Bábovka
Vláčna tvarohovo-kakaová bábovka
Autor receptu: biacse454
V minulosti som skúšala rôzne
recepty na bábovku, ale teraz som
si povedala, že to spravím podľa
seba.
20 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Rozdelíme žĺtky a bielky.
- Tuk vymiešame s kryštálovým cukrom a žĺtkami.
- Pridáme tvaroh, kefírové mlieko, múku, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a kypriaci prášok. Poriadne premiešame.
Ak bude cesto veľmi husté, pridáme pol deci oleja.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Odporúčam pridať štipku soli.
- Sneh veľmi jemne vmiešame do cesta.
- Ja mám rada dvojfarebnú bábovku, tak cesto som rozdelila a do jednej časti som primiešala Granko a kakako.
- Obe cestá nalejeme do formy na bábovku. Ak používate plechovú, tak odporúčam vymastiť. Ja mám najradšej silikónovú.
- Bábovku pečieme v teplovzdušnej trúbe vyhriatej na 180 °C cca 80 minút.
- Bábovku vyklopíme z formy až keď trochu vychladne.
Fotku hotovej bábovky vcelku som nestihla, tak možno nabudúce.