Višňovo-smotanové rezy fotorecept
Foto: ancicka
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
8 Pl |
|
8 PL |
|
1/2 bal |
|
Višňová plnka: | |
7 dl |
|
3 bal |
|
podľa chuti |
|
1 bal |
|
|
|
Smotanová plnka: | |
7 dl |
|
podľa chuti |
|
2 bal |
|
1 bal |
|
125 g |
|
2 bal |
|
podľa návodu |
|
na hrot noža |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme pr. cukor a zašľaháme. Do vyšľaháneho pridáme žltky a zašľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a zľahka zamiešame do piškotového cesta. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
-
2
Višne vykôstkujeme a pokrájame na drobno. K višniam pridáme šťavu z kompotu a doplníme vodou, tak aby bolo aspoň 1 liter. Pridáme cukor podľa chuti a do višní pridáme Zlatý klas a uvaríme. Z vychladenej piškoty stiahneme papier a uvarený višňový puding vylejeme na piškotu a rovnomerne rozotrieme.
-
3
Uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale...
-
4
...a do horúceho pridáme maslo a miešame, kým sa nevstrebe do pudingu. Vylejeme na višňovú plnku a rovnomerne rozotrieme. Necháme stuhnuť.
-
5
Podľa návodu vyšľaháme šľahačku a pridáme štipku červenej potravinarskej farby. Rozotrieme na plnku.
-
6
Dobrú chuť!
Na ktorú stranu piškóty nanášame postupne tie vrstvy? A síce neviem, keď stiahneme papier (piškóta je pri sťahovaní papiera vrchnou stranou dole), či ju otočíme naspäť tak, ako sa piekla alebo nie.
Ukladám do KK. a vyskúšam. Mám višňový kompot vykôstkovaný, kúpený v Lidli, takže vyskúšam.
vždy ukladam vrstvy na vrchnu stranu.
Dakujem za komentíky a za nahliadnutie rcp-