Foto: ancicka
Veľmi chutné a lahodné rezy s mascarpone. Jednoduché na prípravu. Určite Vám ulahodia.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
1 bal |
|
6 PL |
|
7 dl |
|
2,5 dl |
|
1 bal |
|
1,5 bal |
|
500 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
1 bal |
|
|
|
nemusí byť (likér) |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme práškový cukor, vyšľaháme, pridáme žltky a zašľaháme.
-
2
Múku, kakao a kypriaci prášok si zmiešame
-
3
a pridáme k vyšľahaným vajičkam. Metličkou zľahka a dobre premiešame.
-
4
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 200 °C 12-15 min.
-
5
Višňový kompót scedíme, vykôstkujeme.
-
6
Do šťavy pridáme ešte 2,5 dl vody, vykôstkované višne, vanilkový cukor a Zlatý klas. Ak sú višne kyslé, môžeme dochutiť cukrom. Uvaríme. Trochu nechame vychladnúť, pokiaľ urobíme šľahačku.
-
7
Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom.
-
8
Do šľahačky pridáme mascarpone a spolu zašľaháme.
-
9
Z upečenej piškóty odoberieme papier, pokvapkame griotkou alebo rumom podľa chuti (nemusí byť), potrieme lekvárom .Ja som použila višňový, no môže byť aj nejaký pikantnejší.
-
10
Potom piškotu rozrežeme pozdlž na 4 časti.
-
11
Okolo každého rezu ozdobnou špičkou nastriekame šľahačkový krém z obidvoch strán.
-
12
Medzi tým nám trocha prechladne plnka z višní a lyžicou ju uložíme medzi šľahačkový krém. Necháme stuhnúť.
Autorka receptu doplnila do bodu 1 pracového postupu práškový cukor. Ďakujeme za upozornenie.
dakujem!
varecha.pravda.sk/recepty/visnova-laska-na-moj-sposob-fot...
Kým si pripravíš šľahačku a nastriekaš na koláč,zatiaľ trocha prechladne.
vrch-plnka je stejnaký,ale piškota iná.
Podarilo sa mi odfotiť len pol plechu.đakujem za výborný recept:-)
teší ma,že sa vydaril a že chutí.Dík za foto.