Višňová láska na môj spôsob fotorecept

valina - fotkavalina, 17. decembra 2011
Višňová láska na môj spôsob (fotorecept)
Foto: valina

Je úžastný, výborne chutí a dobre vyzerá

45
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
6 ks surové
150 g
250 g
1 bal
3 lyžice
6 lyžíc
6 lyžíc vlažná
PLNKA:
7 dcl
3 dcl
1 bal
1 bal
250 g
250 ml
1 bal
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme na 170-180 ´C asi 45-50 min. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy(až by sme nemali toľko šťavy, pridáme vodu) a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.

  3. 3

    1 – 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 1 – 250 g syr mascarpone.

  4. 4

    Cesto vyberieme pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom, potrieme trochou šľahačkovej plnky a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Necháme v chladničke aspoň 4-5 hod. stuhnúť.

Diskusia k receptu

danculka
Tak to je pre riadnu rodinu,ale môže byť chutný,ja robím podobný s jahodami...máš ho super...
bejgi
mnaaam vyzera uzatnene ako z cukrarne a chuti urcite skvelo, urcite to raz vyskusam sup do KK
zuzana78
nadhera,ja by som to vyskusala s ceresnami,lebo mam len tie..
janikbj
ach boze, som sa zamilovala :-) klobuk dole naozaj
hefa
vyzerá to super, a isto tak aj chutí...
mama2
Tomu sa hovori sikovna kucharka a krasny zakusok klobuk dole
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Valina , zajtra ho chcem robiť, preto podrobne čítam, lebo nie je vidieť z kusok v reze. Piškota sa asi neplní, len na vrch ide po okrajoch ozdobne to mascarpone a do stredu idú tie višne so zlatým klasom. Keď tie višne zmiešam s pudingom zo zlatého klasu, bude to také červené ako na obrázku? Prečo tie višne majú byť mierne teplé? Nezačne sa to mascarpone rozpúšťať?
1x mava
hubata
íííha, to je parádny zákusok od šikovnej cukrárky!
bibia1
tak toto je nádhera - to je nachystané na svadbu???


matilda256
Vidím,že majú Tvoje recepty veľký úspech. Gratulujem. Musím vyskúšať.
snehurka1
vyzerá to nádherne,určite je to ja také dobré.pridávam si.papa
3sandra3
wau,,, nie si ty náhodou profesionál???... lebo to tak vyzerá... veru, neodmietla by som jeden kusok
cinkla
Ozaj rozpravkovy kolac a moje visne v mrazaku ako by na Tvoj recept cakali ........ Vdaka
klaura
uložené ... keď ho urobím nebude taký krásny ako tvoj, ale určite bude výborne chutiť ... veď tam idú samé dobrôtky ...
babkamt
Koláč vyzerá krásne. Určite je aj výborný. Vyzerá , ako keby ho robil profesionál.
tati2008
Zákusok musí byť výborný,len prosím uprav smotanu.Sladká smotana má 12% a šľahačková od 30% vyššie,len kvôli začínajúcim Varecháčom aby to nepoplietli.
valeri
Ukladám, veľmi krásny, hneď by som si z neho dala kúsok :-))
ancicka
Vyzerá ozaj pekne,ale škoda,že nieje v reze.Prečo sa musí piškota zo 6 vajec piecť 45-50 min.Mne sa zdá,že je to veľmi dlho.Ja toľko pečiem chleba z kila múky.Mala by sa upiecť za 15,naviac 20 minút.
Je tam viac nejasnosti,lebo cesto je prekrojené a tak krém nastriekany.Skúsena kuchárka asi z tohto sa vynajde,ale čo kucháročky začínajuce?.
maria89
nádherne vyzerá, višňe zbožňujem, vyskúšam::!!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak môj sa už chladí. Je presne taký ako na obrázku. Mala som síce zopár nejasností (či prekrojiť piškótu a naplniť)ale určite nie, neprekrojila som, lebo toľko tej šľahačky aj s mascaropone by nestačilo aj na plnku aj na vrchné zdobenie. Ja som dala len 3 pásy po dĺžke a toho mascarpone so šahačkou som mala len len. Síce som zabudla dať ten rum ale to ma nemrzí, lebo to nemusíme. Ale niečo šťavnaté sa do tej piškóty pýta. Na dezertný tanierik som pod zákusok dala trochu ovocnej šťavy a je to OK. Inak zákusok hodnotím ozaj za veľmi dobrý . Ukladám do KK a odporúčam vyskúšať.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@ancicka , už je neskoro. Ale je presne taký ako na obrázku. Nie je to zložité, určite skúste. Piškotu kakaovú robím vždy podľa seba, ja žiadnu vodu do piškoty nedávam.
@sladkacokolada , áno stačí a stačila aj šťava. Ja som mala presne 3 dcl. Ak Vás je menej v rodine, stačí Vám 1/2 dávka.
Práve teraz ho dojedám s kávičkou.
janger
No to je teda obrovska laska, a....krasna!
diabambulka
vyzerajú už na pohľad úžasne tvoje koláčiky aj ten kávový, super inšpirácia.
valina
Rezy sú len mierne prekrojené, aby bola šablona na striekanie plnky, tej zlatý klas s višňami musí byť trochu teplý, pretože rýchle tuhne a potom by to ťažko išlo. Mascarpone sa netopí, keď ho dávame opatrne a nie na višne.
valina
Mascarpone so šľahačkou je dosť, podľa toho ako ho striekaš. Nesmie byť príliš husto nastrikané
A nie som žiadna profesionálka som amatérka
jafa
NADHERA NADHERA NA SILVESTRA HO UPECIEM BUDEME MAT HOSTI TAK NIECO NOVE SA HODI VEDSINOU NA SILVESTRA ROBIEVAM LADOVU KOCKU ALE TERAS UROBIM TENTO...... VALINA....dakujem za zakusok je nadherny...
jafa
Tak a uz HO MAM ODSKUSANY MAL VELKY USPECH uzasny kto neskusil tak do toho ....nemate sa coho bat ....neni narocny len tak vyzera
jozka2
no,valinka tvoj kolac vyzera bajecne,vsetka cest.
krisztina
včera som ho spravila je uplne užasný taký kyselkasto sladký ja som síce pridala ešte cukor do mascarpone lebo priatel má rad sladké ale velmi nám chutilo ešte keby to vyzerá tak dobre ako váš :)