Foto: valina
Je úžastný, výborne chutí a dobre vyzerá
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
6 ks surové |
|
150 g |
|
250 g |
|
1 bal |
|
3 lyžice |
|
6 lyžíc |
|
6 lyžíc vlažná |
|
PLNKA: | |
7 dcl |
|
3 dcl |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
250 g |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
|
Postup
-
1
S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme na 170-180 ´C asi 45-50 min. Necháme vychladnúť.
- 2
7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy(až by sme nemali toľko šťavy, pridáme vodu) a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
- 3
1 – 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 1 – 250 g syr mascarpone.
- 4
Cesto vyberieme pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom, potrieme trochou šľahačkovej plnky a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Necháme v chladničke aspoň 4-5 hod. stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prekrásne.....
Je tam viac nejasnosti,lebo cesto je prekrojené a tak krém nastriekany.Skúsena kuchárka asi z tohto sa vynajde,ale čo kucháročky začínajuce?.
@sladkacokolada , áno stačí a stačila aj šťava. Ja som mala presne 3 dcl. Ak Vás je menej v rodine, stačí Vám 1/2 dávka.
Práve teraz ho dojedám s kávičkou.
A nie som žiadna profesionálka som amatérka
www.najpecenie.sk/recepty-na-pecenie-torty-kolace/kolace-...