Višňové rezy (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Tieto rezy patria medzi obľúbené našej maminky, ktorá miluje višne v akejkoľvek podobe, či už čerstvé alebo zavárané. A ja vďačím LIDL-u, že ich tam predávajú vykôstkované, takže žiadne fialové fliačky na oblečení. Recept nie ja až taký komplikovaný ako bude vyzerať zo začiatku. Väčšinou ho začnem robiť v piatok a v sobotu ráno dokončím vrchný diel "šľahačkovanie" a je napečené.

45 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, kakao, preosiatu múku s práškom dopečiva, a nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.
  3. pečieme pri 170°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
  4. Do 3/4 l (ked je málo doplníme vodou) kompótovej višňovej šťavy pridáme 5 PL cukru a 2 balíčky zlatého klasu, urobíme puding do ktorého pridáme višne/vykôstkované/ a ešte vlažné vylejeme na upečené cesto.
  5. Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a po vychladnutí pridáme šľahačku a vyšľaháme. Želatínu s troškou vody necháme napučať, a potom pomaly rozpustíme, pozor nesmie vrieť!!!! pridáme k vyšľahanému tvarohu. Všetko znovu spolu vyšľahať a vyliať na plnku č.1. Dáme do chladničky na celú noc!!!! Ráno vyšľaháme dve šľahačky s dvoma stužovačmi celé potrieme a posypeme hoblinkami čokolády.