Višňové rezy (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Tieto rezy patria medzi obľúbené našej maminky, ktorá miluje višne v akejkoľvek
podobe, či už čerstvé alebo zavárané. A ja vďačím LIDL-u, že ich tam predávajú
vykôstkované, takže žiadne fialové fliačky na oblečení. Recept nie ja až taký
komplikovaný ako bude vyzerať zo začiatku. Väčšinou ho začnem robiť v piatok a v
sobotu ráno dokončím vrchný diel "šľahačkovanie" a je napečené.
45 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, kakao, preosiatu múku s práškom dopečiva, a nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.
- pečieme pri 170°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
- Do 3/4 l (ked je málo doplníme vodou) kompótovej višňovej šťavy pridáme 5 PL cukru a 2 balíčky zlatého klasu, urobíme puding do ktorého pridáme višne/vykôstkované/ a ešte vlažné vylejeme na upečené cesto.
- Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a po vychladnutí pridáme šľahačku a vyšľaháme.
Želatínu s troškou vody necháme napučať, a potom pomaly rozpustíme, pozor nesmie vrieť!!!! pridáme k vyšľahanému tvarohu. Všetko znovu spolu vyšľahať a vyliať na plnku č.1. Dáme do chladničky na celú noc!!!! Ráno vyšľaháme dve šľahačky s dvoma stužovačmi celé potrieme a posypeme hoblinkami čokolády.