Višňová torta

Višňová torta (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Môžete si upiecť aj na sviatok sv. Valentína.

Suroviny

Postup

  1. Na korpus najprv roztopím maslo s čokoládou a nechám vychladnúť. Celé vajcia vyšľahám so štipkou soli a cukrami do peny. Ručne primiešam čokoládovú masu, potom múku, kakao, prášok do pečiva. Nakoniec primiešam višne, ktoré som skôr nechala rozmraziť a zmiešala s cviklovým práškom. Šťavu z višní som si nechala.
  2. Dno tortovej formy s priemerom 24 cm som vystlala papierom na pečenie a boky nasprejovala olejom na pečenie. Cesto rozotriem do formy.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
  4. Potom ho riadne navlhčím višňovou šťavou. A pripravujem si tvarohový krém. Tvaroh hrudkovitý som najprv rozmixovala tyčovým mixérom. Tvaroh, jogurt, mlieko, šťavu z višní, puding bez varenia a práškový cukor vymiešam ručným mixérom. Pripraveným krémom natieram vychladnutý korpus.
  5. Na celú noc odložím tortu do chladničky. Potom ozdobím podľa seba a nakrájam.