Pri našom pobyte v Nikaragui sme sa stretli s ich národným jedlom s omáčkou z papriček Jalapeňos.Papričky Jalapeňos sú velmi ostré,tak je treba byť Zobraziť celý popisPri našom pobyte v Nikaragui sme sa stretli s ich národným jedlom s omáčkou z papriček Jalapeňos.Papričky Jalapeňos sú velmi ostré,tak je treba byť pri príprave opatrný,Predávajú sa i u nás zavárané a tie sú na prípravu tejto omáčky výborné.
príprava
Suroviny
z konzervy tak polovinu |
|
3-4 podľa chuti väčšia |
|
30dg alebo 1 balenie omáčky Apetito struhaný alebo hotová syrová omáčka |
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
2 strúžky pretlačený |
|
Postup
-
1
Nakrájame cibuľu na tenké prúžky a dáme restovať na troške olivového oleja,cibuľa robí základ omáčky a tak je jej treba podľa toho, pre koľkých budeme variť. Keď cibuľa zmäkne tak pridáme posekané papričky a nastrúhaný syr alebo hotovú syrovú omáčku,môže byť aj so syrom Niva, v podstate môže byť syr akýkoľvek aj Bambino lebo nejaký podobný,zalejeme smotanou na varenie a chvílľu povaríme,ochutíme a je hotovo.Omáčku podávame ku grilovanému alebo pečenému mäsu, k steaku,proste ako kto má rád.Ako príloha sú výborné hranolky a v Nikaraguii nesmie nikdy chýbať ryža. Je to naozaj pikantné ,zaujímavé a chutná príloha k mäsu.
Diskusia k receptu