Vihorlatský zvitok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové stehno narežeme na plátky a rozklepeme.
  2. Plnka: chlieb nakrájame na drobné kúsky, pridáme oškvarky, cesnak, korenie, soľ, vajcia, mlieko. Všetko spolu premiešame. Na cibuľke orestujeme sterilizovanú kapustu. Všetko spolu zmiešame, necháme odpočinúť asi 10 minút a pridáme čerstvú petržlenovú vňať. Hotovou zmesou naplníme plátky mäsa, stočíme do rolky a okoreníme.
  3. Rolky vložíme do pekáča, podlejeme vývarom a dusíme v rúre do mäkka, potom ich vyberieme a necháme zapiecť na suchej panvici, aby chytili chrumkavú kôrku. Hotové rolky zalievame výpekom.