Orechový zákusok
Viedenské krémové rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Nadýchané cesto s jemným krémom. Ak ešte nemáte na Veľkú noc napečené,
určite odporúčam vyskúšať.
12 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Postupne zašľaháme cukor a po jednom všetky žĺtky.
- Potom už iba zľahka vareškou primiešame orechy zmiešané s múkou a kypriacim práškom do pečiva.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Po upečení cesto za horúca pozdĺžne nakrájame na 3 rovnaké pásy. Necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme krém. Zo Zlatého klasu, z mlieka a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po lyžiciach zašľaháme puding.
- Pláty cesta natrieme plnkou a naskladáme na seba.
- Vrch môžeme ozdobiť krémom a mletými orechmi prípadne citrónovou polevou. Necháme aspoň 2 hodiny v chladničke.