Orechový zákusok

Viedenské krémové rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Nadýchané cesto s jemným krémom. Ak ešte nemáte na Veľkú noc napečené, určite odporúčam vyskúšať.

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. Postupne zašľaháme cukor a po jednom všetky žĺtky.
  3. Potom už iba zľahka vareškou primiešame orechy zmiešané s múkou a kypriacim práškom do pečiva.
  4. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
  5. Po upečení cesto za horúca pozdĺžne nakrájame na 3 rovnaké pásy. Necháme vychladnúť.
  6. Medzitým si pripravíme krém. Zo Zlatého klasu, z mlieka a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania necháme vychladnúť.
  7. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po lyžiciach zašľaháme puding.
  8. Pláty cesta natrieme plnkou a naskladáme na seba.
  9. Vrch môžeme ozdobiť krémom a mletými orechmi prípadne citrónovou polevou. Necháme aspoň 2 hodiny v chladničke.