Foto: danculka
Venček som robila z plundrového cesta,robievam ich s rôznou náplňou,vo sviatočné rána,vždy máme iný,makový,tvarohový,orechový,aj čokoládový...teraz z makovou náplňou...
na 200 °C
Suroviny
500g |
|
štipka |
|
1 balenie |
|
50g |
|
1ks |
|
2ks |
|
100g vlažné |
|
200g |
|
150g |
|
600g |
|
30g |
|
koľko je potreba vlažné |
|
300g v rume |
|
1ks |
|
Postup
-
1
Veniec som robila z plundrového cesta a to nasledovne,do múky primiešame všetky ingrediencie a vymiesime tuhšie cesto,až bude veľmi tuhé pridáme mlieko,až redšie,tak múku,záleží na veľkosti vajec...
-
2
maslo zmiesime z múkou a vyformujeme tehličku a dáme do chladničky,kým cesto,ktoré sme miesili nepodkysne..asi 1 hod...
-
3
hrozienka sme namočili do rumu
-
4
z maku sme si pridaním cukru a mlieka urobili hustú plnku..
-
5
keď cesto nakyslo tak sme ho vyvaľkali a z chladničky sme si vybrali odloženú tehličku a dali na cesto a zablili sme ju do cesta... ako obálku a prevaľkali sme ho.. zložili a nechali oddýchnuť15 min..
-
6
...potom sme znovu prevaľkali a znovu zložili a nechali ešte raz oddýchnuť..3x...
-
7
potreťom raze,cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a naplníme makovou plnkou a hrozienkami v rume,tento obrázok som stratila,prepáčte...
-
8
pekne zrolované naplnené cesto dáme na plech a stočíme do kruhu a zalepíme rozšlahaným vajíčkom,čo použijeme na potretie..
-
9
celý do kola ponakrajujeme a potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200 st 35-40 minút do zlata...
-
10
Hotový odložíme vychladnúť,ku sviatočným raňajkám, ku dobrej kávičke,kakau,dobrú chuť...
varecha.pravda.sk/recepty/velkonocny-plneny-veniec/15356-...
][IMG]
[/IMG][/URL]
kráááásny koláč