Vianočný punč od Adiny

adina1 - fotkaadina1, 22. decembra 2014
Vianočný punč od Adiny
Foto: adina1

Je predvianočný čas, ktorý má svoju čarovnú atmosféru.... Milujem ho práve pre túto pominuteľnosť trblietavých okamihov...kedy ľudia majú k sebe bližšie ... kedy priateľské stretnutia voňajú škoricou... kedy rodinné posedenia sú úprimnejšie... jednoducho povedané keď je čas "punčovania".Nemám v láske neosobné stánky na vianočných trhoch, omnoho viac si vychutnávam komorné stretnutia v spoločnosti ľudí, ktorí sú môjmu srdcu blízky... a práve pre nich s radosťou pripravujem tento VIANOČNÝ PUNČ

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Punč pre deti:
min. 5 PL (množstvo cukru si treba prispôsobiť podľa chuti konzumentov)
2 l (najlepšie príchuť jablko-škorica)
1 l (alebo pomarančový)
4 ks
100 g
1 bal (alebo na varené víno)
Punč pre slabšie nátury:
2 l (pridať k detskému punču)
Punč pre ostrieľaných:
min. 1/2 l (pridať podľa chuti a teploty na teplomere/ - v pomere čím nižšia teplota - tým viac UMU)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    PUNČ PRE DETI :
    Kryštálový cukor si upálime na karamel /pozor aby nám nezhorel - pokazilo by to celkovú chuť punču/ ! Do roztopeného cukru pridáme dva vopred vyumývané a na malé kúsky nakrájané pomaranče, z ktorých najskôr do karamelu vytlačíme šťavu + za hrsť sušených hrozienok. Zmes zalejeme čajom /alebo horúcou vodou a pridáme čajové vrecúška/, nasypeme zmes korenín na punč alebo na varené víno, jablkový /alebo pomarančový/ džús a privedieme do varu. Precedíme cez sitko do pripravených šálok a podávame deťom /alebo šoférom/ :-) s nakrájanými kúskami pomarančov a hrozienkami.

  2. 2

    PUNČ PRE SLABŠIE NÁTURY :
    Do hotového detského punču pridáme podľa chuti a uváženia biele víno /odporúčam pomer min. 2 : 1/ a krátko necháme prejsť varom. Servírujeme rovnako s ovocím ako punč pre deti....

  3. 3

    PUNČ PRE OSTRIEĽANÝCH :
    Prípravou sa ničím neodlišuje od prvých dvoch verzií, ale výsledný efekt je o poznanie "impozantnejší".... Množstvo pridaného UMU ponechávam výhradne na Vašom vedomí a svedomí .... v zásade by ste však mali zvážiť predovšetkým čas, kedy tento produkt budete konzumovať, aby sa Vám náhodou nestalo, že zabudnete ozdobiť vianočný stomček....

    Prajem všetkým Varecháčom krásne Vianoce prežité v kruhu rodiny a priateľov s pohárom dobrého punču od Adiny a v Novom roku 2015 veľa dobrých receptov a kuchárskych inšpirácií...

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: