Foto: adina1
Je predvianočný čas, ktorý má svoju čarovnú atmosféru.... Milujem ho práve pre túto pominuteľnosť trblietavých okamihov...kedy ľudia majú k sebe bližšie ... kedy Zobraziť celý popisJe predvianočný čas, ktorý má svoju čarovnú atmosféru.... Milujem ho práve pre túto pominuteľnosť trblietavých okamihov...kedy ľudia majú k sebe bližšie ... kedy priateľské stretnutia voňajú škoricou... kedy rodinné posedenia sú úprimnejšie... jednoducho povedané keď je čas "punčovania".Nemám v láske neosobné stánky na vianočných trhoch, omnoho viac si vychutnávam komorné stretnutia v spoločnosti ľudí, ktorí sú môjmu srdcu blízky... a práve pre nich s radosťou pripravujem tento VIANOČNÝ PUNČ
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Punč pre deti: | |
min. 5 PL (množstvo cukru si treba prispôsobiť podľa chuti konzumentov) |
|
2 l (najlepšie príchuť jablko-škorica) |
|
1 l (alebo pomarančový) |
|
4 ks |
|
100 g |
|
1 bal (alebo na varené víno) |
|
Punč pre slabšie nátury: | |
2 l (pridať k detskému punču) |
|
Punč pre ostrieľaných: | |
min. 1/2 l (pridať podľa chuti a teploty na teplomere/ - v pomere čím nižšia teplota - tým viac UMU) |
|
Postup
-
1
PUNČ PRE DETI :
Kryštálový cukor si upálime na karamel /pozor aby nám nezhorel - pokazilo by to celkovú chuť punču/ ! Do roztopeného cukru pridáme dva vopred vyumývané a na malé kúsky nakrájané pomaranče, z ktorých najskôr do karamelu vytlačíme šťavu + za hrsť sušených hrozienok. Zmes zalejeme čajom /alebo horúcou vodou a pridáme čajové vrecúška/, nasypeme zmes korenín na punč alebo na varené víno, jablkový /alebo pomarančový/ džús a privedieme do varu. Precedíme cez sitko do pripravených šálok a podávame deťom /alebo šoférom/ :-) s nakrájanými kúskami pomarančov a hrozienkami.- 2
PUNČ PRE SLABŠIE NÁTURY :
Do hotového detského punču pridáme podľa chuti a uváženia biele víno /odporúčam pomer min. 2 : 1/ a krátko necháme prejsť varom. Servírujeme rovnako s ovocím ako punč pre deti....- 3
PUNČ PRE OSTRIEĽANÝCH :
Prípravou sa ničím neodlišuje od prvých dvoch verzií, ale výsledný efekt je o poznanie "impozantnejší".... Množstvo pridaného UMU ponechávam výhradne na Vašom vedomí a svedomí .... v zásade by ste však mali zvážiť predovšetkým čas, kedy tento produkt budete konzumovať, aby sa Vám náhodou nestalo, že zabudnete ozdobiť vianočný stomček....
Prajem všetkým Varecháčom krásne Vianoce prežité v kruhu rodiny a priateľov s pohárom dobrého punču od Adiny a v Novom roku 2015 veľa dobrých receptov a kuchárskych inšpirácií...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu