Orechové sucháre
Vianočné orechové sucháre bez lepku
Autor receptu: novalim
Aj vy si radi namáčate sušienky do čaju či kávy? My to zbožňujeme, a preto sme si napiekli túto neodolateľnú náhradu za
sušienky - orechové sucháre bez lepku.* Chrumkavé chlebíky s celými lieskovcami zdvihnú náladu aj v tom najhoršom počasí. S
touto základnou verziou môžete experimentovať a pridať aj mandle alebo vlašské orechy. Fantázii sa medze nekladú, tak sa do
toho s chuťou pustite.
15 ks porcií |
90 minút príprava |
40+30 minút na 170 °C |
Postup
- Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame vlažné rozpustené maslo, preosiatu múku a kypriaci prášok. Potom zľahka primiešame celé orechy aj so šupkou.
- Zmes vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút. Chlebík je hotový, keď sa cesto nelepí na zapichnutú špajlu.
- Upečený ho vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, ale ešte teplý ho vyberieme z formy. Zabalíme do alobalu, aby nestvrdol. Necháme ho odpočívať do druhého dňa.
- Na druhý deň chlebík nakrájame na plátky hrubé 1 cm, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme ich sušiť do rúry vyhriatej na 120 - 150 °C, trvá to približne 30 minút. Sucháre sú hotové, keď sú zvrchu tvrdé a upečené do chrumkava.