Na vianoce robíme vždy s maminou medovníky. A keď príde na zdobovanie, tak sa potajomky vyparí a ja to musím sama zdobiť. Takže si Zobraziť celý popisNa vianoce robíme vždy s maminou medovníky. A keď príde na zdobovanie, tak sa potajomky vyparí a ja to musím sama zdobiť. Takže si to viete predstaviť. :-(
príprava
na 150 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 190 g |
|
| 125 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| Poleva: | |
| 1 |
|
| 1 šálka |
|
| 1 lyžička |
|
| pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky suroviny (cesto). Urobíme veľkú gulu, dáme ju do mikroténového vrecúška a dáme do chladničky na 24 hodín. Po 24 hodinách vyberieme, rozvaľkáme na 5mm a vykrajujeme (srdiečka, stromčeky, hviezdičky, snehuliakov, ...).
- 2
Dáme do trúby a ak chceme medovníčky zdobyť, celým vajíčkom ich natrieme až po upečení. Zmiešame všetky suroviny na polevu,bielok vymiešame, ale cukor dávame pomaly najskôr pól šálky a potom ostatok. Hotovú polevu dáme do mikroténového vrecúška a zdobíme.
- 3
Môžeme ich dať na stromček, alebo ziesť. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu