Ďalší z receptov na štólu.Kto skúsi,tak si ho obľúbi.
20
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| 120 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 70 g na potretie |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny(okrem dvoch posledných) spracujeme na cesto. Rozvaľkáme na asi 1 cm hrubý plát. Cesto preložíme z dvoch strán do stredu a potom ešte raz na polovicu. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
2
Pečieme 10 minút pri 180 stupňoch. Potom 30-35 minút pri 170 stupňoch. Ešte teplú štólu potrieme rozpusteným maslom a obalíme v práškovom cukre.
-
3
Vychladnutú štólu zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky na 14 dní rozležať.









Abend, ak dáš obe strany do stredu, tak v tom strede, kde sa spojili, to preložíš, buď sprava doľava, alebo naopak. Skús si to predstaviť. Aspoň dúfam, že to tak bude, nech to Matilda256 potvrdí.