Torta

Vianočná torta

Autor receptu: redakcia

12
porcií
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme. Primiešame olej. Do hustej peny zľahka primiešame preosiate sypké suroviny. Cesto nalejeme do formy (ráfiku) s priemerom 16 cm. Pečieme pri 170 °C asi 35 minút.
  2. Krém na plnenie: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby vznikol hladký krém.
  3. Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 rovnomerné pláty. Pláty natrieme krémom, na ktorý poukladáme ľubovoľné ovocie. Tortu zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať. Môžeme ju trošku zaťažiť, napríklad jedným maslom, ktoré na ňu položíme.
  4. Krém na natretie torty: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby vznikol hladký krém.
  5. Z torty odstránime fóliu, krém rovnomerne nanesieme na vrch a boky torty. Ideálne na tortovom otočnom stojane pomocou správneho náradia. Ozdobíme ľubovoľne – podľa vlastnej fantázie.