Torta
Vianočná torta
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
35 minút na 170 °C |
Postup- Celé vajíčka so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a znovu
šľaháme. Primiešame olej. Do hustej peny zľahka primiešame preosiate sypké suroviny. Cesto nalejeme do formy (ráfiku) s priemerom 16 cm. Pečieme pri 170 °C asi 35 minút.
- Krém na plnenie: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby
vznikol hladký krém.
- Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 rovnomerné pláty. Pláty natrieme krémom, na ktorý poukladáme ľubovoľné ovocie. Tortu zabalíme do fólie a necháme cez
noc odležať. Môžeme ju trošku zaťažiť, napríklad jedným maslom, ktoré na ňu položíme.
- Krém na natretie torty: Všetky ingrediencie spolu vymiešame, aby vznikol hladký krém.
- Z torty odstránime fóliu, krém rovnomerne nanesieme na vrch a boky torty. Ideálne na tortovom otočnom stojane
pomocou správneho náradia. Ozdobíme ľubovoľne – podľa vlastnej fantázie.
|