Čokoládová torta
Vianočná Sacher torta
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup- Čokoládu roztopíme nad vodnou parou. Oddelíme žĺtky od
bielkov. Bielky s kryštálovým cukrom
vyšľaháme. Mäkké maslo s práškovým cukrom
tiež vymiešame dopenista. Postupne primiešame žĺtky. Nakoniec zmiešame
so snehom z bielkov, pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a oba
druhy múky s práškom do pečiva.
- Cesto dáme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
- Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti,
potrieme ich marhuľovým lekvárom a uložíme na seba.
Lekvárom potrieme vrch a boky. Dáme cez
noc do chladničky.
- Nasledujúci deň pripravíme ganache: Polámanú
čokoládu v miske zalejeme horúcou smotanou, necháme chvíľku postáť a potom miešame, až sa čokoláda rozpustí.
Vychladnutou ganache potrieme tortu. Ozdobíme ovocím.
|