Čokoládová torta

Vianočná Sacher torta

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Čokoládu roztopíme nad vodnou parou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme. Mäkké maslo s práškovým cukrom tiež vymiešame dopenista. Postupne primiešame žĺtky. Nakoniec zmiešame so snehom z bielkov, pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a oba druhy múky s práškom do pečiva.
  2. Cesto dáme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
  3. Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti, potrieme ich marhuľovým lekvárom a uložíme na seba. Lekvárom potrieme vrch a boky. Dáme cez noc do chladničky.
  4. Nasledujúci deň pripravíme ganache: Polámanú čokoládu v miske zalejeme horúcou smotanou, necháme chvíľku postáť a potom miešame, až sa čokoláda rozpustí. Vychladnutou ganache potrieme tortu. Ozdobíme ovocím.