Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 22. júna 2010
Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept)
Foto: alexdidi

Vežičky z lístkového cesta uviedla na Vareche prednedávnom @alzbetka2. Sľúbila som jej recept takýchto vežičiek s teplou omáčkou, takže sľub plním. Sú vhodné ako Zobraziť celý popisVežičky z lístkového cesta uviedla na Vareche prednedávnom @alzbetka2. Sľúbila som jej recept takýchto vežičiek s teplou omáčkou, takže sľub plním. Sú vhodné ako predjedlo alebo ľahká večera.

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Vežičky:
400 g
1 ks
Omáčka:
250 g
250 g
200 ml
125 g
1 ks
1 strúčik
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5cm.Mne vyšli 12ks + 24 ks s rovnakým priemerom a v strede s otvorom. Ukladáme na seba:plné koliesko a 2 kolieska s otvorom. Aby sa zlepili potierame ich vaječným bielkom a vrchné žĺtkom. Môžeme posypať soľou alebo sezamom.

    Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pri pri 180 stupňoch 20 min.

    Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    To čo nám zvýši po vykrajovaní dáme tiež upiecť a máme chrumkanie ku telke.

    Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na omáčku podusíme na oleji cibuľu a cesnak, pridáme na malé kocočky porezané kuracie mäso a o chvíľu aj šampióny. Osolíme, okoreníme, pridáme papriku, podlejeme vodou a dusíme asi 30 minút.

    Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, prilejeme mlieko a povaríme. Osolíme, okoreníme.Odstavíme z ohňa a vmiešame syr.

    Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tento syrový bešamel pridáme k mäsu a omáčka je hotová.

    Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako prílohu som použila pečenú zeleninu: pokrájaný baklažán, cuketu, pór, cibuľu, cesnak, sladké zemiaky a paradajky premiešané so soľou, korením, olivovým olejom a bylinkami.Pečené 20 minút pri 180 st.

  8. 8

    Servírujeme vežičky naplnené mäsovo - šampiónovou omáčkou. Ako prílohu môžeme použiť pečenú zeleninu.

    Vežičky s mäsovo-šampiónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

2010
Super, to je velmi dobry - elegantny recept a to cesto je uplne nadychane....
zdezda
:-) perfektný recept na predjedlo, ukladám, vyskúšam:-), možno aj na sladko by to bolo fajn, budem experimentovať, dík :-)
emsen
No fantázia ,vyzerá to ozaj dobre ďakujem, pridávam si do KK.
alexdidi
Ďakujem všetkým, veľmi ma teší, že sa vám vežičky páčia...sú naozaj "parádne" pri slávnostnejšom menu ako predjedlo, ale sú aj veľmi chutné...vynikajúco sa však hodia aj na studené misy, ako to uviedla@alzbetka2 , s rôznymi plnkami, bryndzovou, syrovou, vaječnou, šunkovou, lososovou...je ich mnoho...trochu trpezlivosti je potrebnej, ale nie je to náročná práca a ten výsledok za to stojí
moli
No parádička!Krásne a chutné jedlo.Ukladám do KK a čo skoro vyskúšam. :o) Ďakujem.
madona
Vyzera to uzasne. Blahozelam k super napadu. Vhodne aj na zvlastne prilezitosti.
alzbetka2
@alexdidi , ďakujem za sľúbený recept. Objavila som ho len teraz, nakoľko som nebola celý týždeň na počítači. Páči sa mi, už je uložený a určite ho vyskúšam. Tá mäsová plnka vyzerá byť prudko jedlá nie len ako príloha do vežičiek, ale aj s inou prílohou.
evia
paráda, len mi ešte poraďte, ako sa to bude papať. Rukami alebo mám k tomu servírovať príbor???
alexdidi
@evia , keď to podávam napr. ako teplé predjedlo, tak s príborom a na studeno rukami.
alzbetka2
@alexdidi , konečne som sa dostala k príprave tvojej omáčky, ďakujem za recept, je to veľmi dobré, chutilo, len som toho urobila akosi veľa. Čo myslíš, uškodí tomuto receptu mraznička:)?
alexdidi
@alzbetka2 , nikdy som ju nedávala do mrazáku a ani nerada dávam napr. smotanové jedlá, ale skúsiť môžeš(lepšie ako vyhodiť).....a teší ma, že chutilo....
ajka013
wow... a k tomu male deti, nech sa pohraju s vykrajovaním :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia