Foto: babav
Mala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin ,bez cukrarskych farieb. Po upeceni ma cokoladovu farbu,treba zmensit davku kakaoveho prasku,ale je Zobraziť celý popisMala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin ,bez cukrarskych farieb. Po upeceni ma cokoladovu farbu,treba zmensit davku kakaoveho prasku,ale je vlacna a jemna ako zamat(velvet).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 1/4 salky |
|
3 ks, celé |
|
1/2 salky |
|
1 1/2 salky |
|
1/2 cl |
|
1 cl |
|
3/4 salky |
|
1 1/2 cl |
|
1 1/2 salky |
|
Plnka: | |
|
|
25 dkg |
|
10 dkg |
|
25 dkg |
|
1 cl |
|
|
Postup
-
1
Zavarenu cviklu rozmixujeme na pyre,potrebujeme 1 1/4 salky.
-
2
Odmeriame si ostatne suroviny:
-
3
Vajcia vyslahame s cukrom do peny,prislahame olej ,sol ,vanilku a cviklu.
-
4
Muku ,kakaovy prasok a sodu bikarbonu preosejeme a postupne primiesame k vyslahanej tekutine.
-
5
Hotove cesto vylejeme do okruhlej vymastenej a mukou vysypanej formy .Pecieme 45 minut v rure zohriatej na 180 stupnov C. Upecenu tortu vyklopime a nechame vychladnut.
-
6
Na krem potrebujeme:
-
7
Vychladnuty korpus natrieme malinovym dzemom a ozdobime plnkou.Boky oblepime mandlovymi lupienkami.Odlozime na par hodin do chladu .Krajame na rezy a servujeme samostatne ,
-
8
alebo s cerstvym ovocim.
inac neviem ako by si z nej urobila kasovitu hmotu,snad ak pridas do mixera troska vody(?!)
do cesta viacej ako sa ziadalo.