Velvet cake (fotorecept)

Autor receptu: babav

Mala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin ,bez cukrarskych farieb. Po upeceni ma cokoladovu farbu,treba zmensit davku kakaoveho prasku,ale je vlacna a jemna ako zamat(velvet).

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zavarenu cviklu rozmixujeme na pyre,potrebujeme 1 1/4 salky.
  2. Odmeriame si ostatne suroviny:
  3. Vajcia vyslahame s cukrom do peny,prislahame olej ,sol ,vanilku a cviklu.
  4. Muku ,kakaovy prasok a sodu bikarbonu preosejeme a postupne primiesame k vyslahanej tekutine.
  5. Hotove cesto vylejeme do okruhlej vymastenej a mukou vysypanej formy .Pecieme 45 minut v rure zohriatej na 180 stupnov C. Upecenu tortu vyklopime a nechame vychladnut.
  6. Na krem potrebujeme:
  7. Vychladnuty korpus natrieme malinovym dzemom a ozdobime plnkou.Boky oblepime mandlovymi lupienkami.Odlozime na par hodin do chladu .Krajame na rezy a servujeme samostatne ,
  8. alebo s cerstvym ovocim.