Velvet cake (fotorecept)
Autor receptu: babav
Mala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin ,bez cukrarskych farieb.
Po upeceni ma cokoladovu farbu,treba zmensit davku kakaoveho prasku,ale je vlacna
a jemna ako zamat(velvet).
8-10 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Zavarenu cviklu rozmixujeme na pyre,potrebujeme 1 1/4 salky.
- Odmeriame si ostatne suroviny:
- Vajcia vyslahame s cukrom do peny,prislahame olej ,sol ,vanilku a cviklu.
- Muku ,kakaovy prasok a sodu bikarbonu preosejeme a postupne primiesame k vyslahanej tekutine.
- Hotove cesto vylejeme do okruhlej vymastenej a mukou vysypanej formy .Pecieme 45 minut v rure zohriatej na 180 stupnov C. Upecenu tortu vyklopime a nechame vychladnut.
- Na krem potrebujeme:
- Vychladnuty korpus natrieme malinovym dzemom a ozdobime plnkou.Boky oblepime mandlovymi lupienkami.Odlozime na par hodin do chladu .Krajame na rezy a servujeme samostatne ,
- alebo s cerstvym ovocim.