Veľkonočný vrkoč (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Napad na tento vrkoc som videla na internete. Recept som si trochu zmenila.
10-12 porcií |
15+90kysnutie minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Hrozienka s kandizovanym ovocim a citronovou korou som zaliala rumom a nechala som to postat aspon pol hodinu.
- Mnozstvo surovin je uvedene na jeden vrkoc. Ja som zamiesila na dva kusy. Jedno cesto bolo so skoricou a jedno s vanilkovym cukrom. Cesto som vymiesila mixerom a nechala som ho nakysnut asi 1,5 hodiny.
- Polovicku skoricoveho cesta som si rozvalkala na obdlznik asi 30/50cm. Marcipanovu hmotu som si rozdelila na styri casti. Z kazdej som si urobila sulok dlhy ako je rozvalkane cesto. Na kraj cesta som si ulozila marcipanovy sulok a cesto som zakrutila.
- Zobrala som si jedno skoricove a jedno vanilkove cesto a spolu som ich zaplietla do vrkoca.
- Vrkoc som nechala nakysnut. Ked bol nakysnuty potrela som ho rozpustenym maslom. Piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 50 minut.
- Upeceny som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.
- Vychladnuty velkonocny vrkoc .