Veľkonočný vrkoč (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Napad na tento vrkoc som videla na internete. Recept som si trochu zmenila.

10-12
porcií
15+90kysnutie minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hrozienka s kandizovanym ovocim a citronovou korou som zaliala rumom a nechala som to postat aspon pol hodinu.
  2. Mnozstvo surovin je uvedene na jeden vrkoc. Ja som zamiesila na dva kusy. Jedno cesto bolo so skoricou a jedno s vanilkovym cukrom. Cesto som vymiesila mixerom a nechala som ho nakysnut asi 1,5 hodiny.
  3. Polovicku skoricoveho cesta som si rozvalkala na obdlznik asi 30/50cm. Marcipanovu hmotu som si rozdelila na styri casti. Z kazdej som si urobila sulok dlhy ako je rozvalkane cesto. Na kraj cesta som si ulozila marcipanovy sulok a cesto som zakrutila.
  4. Zobrala som si jedno skoricove a jedno vanilkove cesto a spolu som ich zaplietla do vrkoca.
  5. Vrkoc som nechala nakysnut. Ked bol nakysnuty potrela som ho rozpustenym maslom. Piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 50 minut.
  6. Upeceny som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.
  7. Vychladnuty velkonocny vrkoc .