Foto: vareska1
Tepšovník, paska alebo jednoducho veľkonočný biely koláč - nasladko či naslano. Vždy iný, vždy vynikajúci. Môj manžel si sviatky Veľkej noci bez neho nedokáže Zobraziť celý popisTepšovník, paska alebo jednoducho veľkonočný biely koláč - nasladko či naslano. Vždy iný, vždy vynikajúci. Môj manžel si sviatky Veľkej noci bez neho nedokáže predstaviť, preto som sa rozhodla, že sa o recept s Vami podelím. Tento môj je naslano.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
K múke pridáme soľ, cukor, vajce, kvások, trošku premiešame , pridáme 4 dl teplého mlieka, spracujeme a nakoniec pridáme olej a všetko dobre vypracujeme - približne 5 - 10 minút. Cesto nesmie byť tuhé.
- 2
Prikryté necháme kysnúť približne 30 minút, potom ho vareškou krátko premiešame a necháme stáť ešte asi 5 minút.
- 3
Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 4 časti a spletieme do vrkoča. Preložíme na pekáč vystlaný mastným papierom a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Pred vložením do rúry ho potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme cca hodinku pri 200 stupňoch na strednej pozícii. Ak je potrebné, neskôr teplotu znížime na 180.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mariaklara videla som Tvoju vianočku - KRÁÁÁSNA ... ja som zatiaľ neskúšala, bála som sa, že bude hutná, ale naberám odvahu a určite vyskúšam :-)