Veľkonočný šalát Olivier
Autor receptu: momi
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát
Olivier. Povodne by v ňom nemal chýbať kopor a taktiež kúsky masa - ideálne na jemno
nakrájaných krabích tyčiniek. Táto bezmasitá verzia sa mi páčila viac, keďže sme ju
podávali ako prílohu ku kuracím rezníkom. Recept je z knihy Anye von Bremzen Umenie
sovietskej kuchyne, ktorú odporúčam každému, kto nielen rád číta o jedle, ale tiež ho
zaujímajú dejiny Ruska.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Všetky ingrediencie nakrájame na drobno, pridáme sterilizovaný hrášok, premiešame, ochutíme soľou a korením. Pridáme vymiešaný dresing. Šalát je chutný hneď, ale aj cez noc odležaný z chladničky má svoje čaro. Vďaka jabĺčku, šalátovej uhorke a jarnej cibuľke je svieži a menej ťažký ako klasický zemiakový majonézový šalát. Autentický ruský šmrnc dosiahneme pridaním jemne nasekaného kopru.