Veľkonočný kysnutý baranček (fotorecept)
Autor receptu: nataly
Aby ste vedeli, tento recept mám z jedného časopisu, tak som ho chcela vyskúšať :)
120 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si kvások z droždia, 1ČL cukru, 2PL múky hladkej+ 3PL vlažného mlieka.
Kvások potom zmiešame s ostatnými surovinami.
- Suroviny zmiešame a vyhnetieme, necháme vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na 2 polovice a tvarujeme guľky, 5 väčších (hlava, uši, nohy) ostatné menšie :)
- Postupne dávame guľky na plech, aby vznikol tvar baračneka :)
- A Ďalej :))
- Potom pridáme očká :D ja som dala čoko guličky , lepši by boli hrozienka :)
- Mne zvýšilo cesto tak som vytvarovala ružičky :)
- Ružičky sa upečú skôr tak ich musíte vybrať skôr
- Trošku sa pripiekol, ale to nevadí :)
- Z boku :D
- Na prvý krát som celkom spokojná, dobrú chuť :)