Veľkonočný kysnutý baranček (fotorecept)

Autor receptu: nataly

Aby ste vedeli, tento recept mám z jedného časopisu, tak som ho chcela vyskúšať :)

120 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z droždia, 1ČL cukru, 2PL múky hladkej+ 3PL vlažného mlieka. Kvások potom zmiešame s ostatnými surovinami.
  2. Suroviny zmiešame a vyhnetieme, necháme vykysnúť. Potom cesto rozdelíme na 2 polovice a tvarujeme guľky, 5 väčších (hlava, uši, nohy) ostatné menšie :)
  3. Postupne dávame guľky na plech, aby vznikol tvar baračneka :)
  4. A Ďalej :))
  5. Potom pridáme očká :D ja som dala čoko guličky , lepši by boli hrozienka :)
  6. Mne zvýšilo cesto tak som vytvarovala ružičky :)
  7. Ružičky sa upečú skôr tak ich musíte vybrať skôr
  8. Trošku sa pripiekol, ale to nevadí :)
  9. Z boku :D
  10. Na prvý krát som celkom spokojná, dobrú chuť :)