Veľkonočný baránok fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 26. marca 2016
Veľkonočný baránok (fotorecept)
Foto: gordonko

veľkonočný baránok ... maškrta po 40-dňovom pôste

60 minút
príprava
45-55 minút
na 200 °C

Suroviny

30 ks (žemle)
3 - 4 ks
1 kg
1/2 kg
30 ks
 (soľ)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny .... rožky prerezať na polovicu a pokrájať tak isto aj klobásky, slaninku a udené mäso nakrájame na kostičky 1 cm x 1 cm, petržlenovú vnaťku nadrobno

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    slaninku si vytopíme tak na polovic nie na oškvarky ...tak ako sú na fotke

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rožky - žemle navlhčíme mliekom nie veľa cca 4 dcl

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 5

    pridáme 30 vajíček premiešame ..... pridáme pokrájané udené , klobásu

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    pridáme ,,zohriatú,, slaniku podla uváženia čierného korenia

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    POZOR .... soliť a vegetiť iba simbolicky , lebo slanina , klobása a údené mäso obsahuje dosť soli

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    pridáme posekanú petržlenovú vnaťku premiešame a podla potreby zahustíme strúhankou

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    pekáč vymastíme bravčovou masťou a posypeme strúhankou

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    tuto masu utlapkáme do troch pekáčou .... pečeme pri 200°C asi 45 minut

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    hotovo .. upečenééééé

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    DOBRÚ CHUŤ

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
"najdi tri rozdiely" :)) kde je ten baran??? si fakt vymyselnik a k tomu aj dobry kuchar, a potom, ze nie su vajcia :))
1x radost

Ďalšie recepty: