Foto: gordonko
veľkonočný baránok ... maškrta po 40-dňovom pôste
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
potrebné suroviny .... rožky prerezať na polovicu a pokrájať tak isto aj klobásky, slaninku a udené mäso nakrájame na kostičky 1 cm x 1 cm, petržlenovú vnaťku nadrobno
-
2
slaninku si vytopíme tak na polovic nie na oškvarky ...tak ako sú na fotke
-
3
rožky - žemle navlhčíme mliekom nie veľa cca 4 dcl
-
5
pridáme 30 vajíček premiešame ..... pridáme pokrájané udené , klobásu
-
6
pridáme ,,zohriatú,, slaniku podla uváženia čierného korenia
-
7
POZOR .... soliť a vegetiť iba simbolicky , lebo slanina , klobása a údené mäso obsahuje dosť soli
-
8
pridáme posekanú petržlenovú vnaťku premiešame a podla potreby zahustíme strúhankou
-
9
pekáč vymastíme bravčovou masťou a posypeme strúhankou
-
10
tuto masu utlapkáme do troch pekáčou .... pečeme pri 200°C asi 45 minut
-
11
hotovo .. upečenééééé
-
12
DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu