Veľkonočný baránok fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 26. marca 2016
Veľkonočný baránok (fotorecept)
Foto: gordonko

veľkonočný baránok ... maškrta po 40-dňovom pôste

60 minút
príprava
45-55 minút
na 200 °C

Suroviny

30 ks (žemle)
3 - 4 ks
1 kg
1/2 kg
30 ks
 (soľ)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny .... rožky prerezať na polovicu a pokrájať tak isto aj klobásky, slaninku a udené mäso nakrájame na kostičky 1 cm x 1 cm, petržlenovú vnaťku nadrobno

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    slaninku si vytopíme tak na polovic nie na oškvarky ...tak ako sú na fotke

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rožky - žemle navlhčíme mliekom nie veľa cca 4 dcl

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 5

    pridáme 30 vajíček premiešame ..... pridáme pokrájané udené , klobásu

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    pridáme ,,zohriatú,, slaniku podla uváženia čierného korenia

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    POZOR .... soliť a vegetiť iba simbolicky , lebo slanina , klobása a údené mäso obsahuje dosť soli

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    pridáme posekanú petržlenovú vnaťku premiešame a podla potreby zahustíme strúhankou

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    pekáč vymastíme bravčovou masťou a posypeme strúhankou

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    tuto masu utlapkáme do troch pekáčou .... pečeme pri 200°C asi 45 minut

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    hotovo .. upečenééééé

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    DOBRÚ CHUŤ

    Veľkonočný baránok (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Gordonko zadrž, takéto nemôžeš jesť po 40 dňovom pôste. Teda pokiaľ to nie je taký pôst ako tu raz verejné jedna indianka držala a na konci vážila viac ako pred. Ináč recept akurát taký ako hľadám. Ďakujem
Ajajáj, to pre koho si toľko robil - až do troch plechov? Mne by ten jeden stačil. Bola by som robila, ale sme dvaja a mám aj veľkonočnú kapustnicu veľký hrniec, aj hus a zemiakový šalát, pol týždňa nemusím variť, údené sme už zjedli, ešte ostala klobása. Ale inokedy sa to zíde, muž to má rád.
maria svata, si pre armádu piekol, či na stretko nejaké že? ale moja chuť, všetko čo si do toho dal, len u nás to nik nemá rád, nevedia čo je dobré, aj plnku do kuraťa, jeden áno ,druhý nie, hrúza, ale si mi chute narobil
Dosť zavádzajúci názov... A recept je fajn, len by som rozhodne nedala vegetu. :( viem, že je to najjednoduchšia možnosť, ale malo by to oveľa lepšiu chuť keby sa použili bylinky, a koreniny. Veď ich máme k dispozícii neúrekom. :)
Podľa mňa názov nie je zavádzajúci. A čo španielsky vtáčik, vtáčie mlieko, plnený zajačik /nízke karé/?
@Ivav samozrejme že názov neni zavádzajúcí ...tento pokrm v Topoľčanskom okolí sa volá baránok a robí sa k veľkej noci ...... ak by to bol baranok či ovečka tak napíšem veľkonočné jahňa .......

Pridaj komentár k receptu: