Veľkonočný baránok (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
veľkonočný baránok ... maškrta po 40-dňovom pôste
60 minút príprava |
45-55 minút na 200 °C |
Postup
- potrebné suroviny .... rožky prerezať na polovicu a pokrájať tak isto aj klobásky, slaninku a udené mäso nakrájame na kostičky 1 cm x 1 cm, petržlenovú vnaťku nadrobno
- slaninku si vytopíme tak na polovic nie na oškvarky ...tak ako sú na fotke
- rožky - žemle navlhčíme mliekom nie veľa cca 4 dcl
- pridáme 30 vajíček premiešame ..... pridáme pokrájané udené , klobásu
- pridáme ,,zohriatú,, slaniku podla uváženia čierného korenia
- POZOR .... soliť a vegetiť iba simbolicky , lebo slanina , klobása a údené mäso obsahuje dosť soli
- pridáme posekanú petržlenovú vnaťku premiešame a podla potreby zahustíme strúhankou
- pekáč vymastíme bravčovou masťou a posypeme strúhankou
- tuto masu utlapkáme do troch pekáčou .... pečeme pri 200°C asi 45 minut
- hotovo .. upečenééééé
- DOBRÚ CHUŤ