Veľkonočný baránok (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

veľkonočný baránok ... maškrta po 40-dňovom pôste

60 minút
príprava
45-55 minút
na 200 °C

Postup

  1. potrebné suroviny .... rožky prerezať na polovicu a pokrájať tak isto aj klobásky, slaninku a udené mäso nakrájame na kostičky 1 cm x 1 cm, petržlenovú vnaťku nadrobno
  2. slaninku si vytopíme tak na polovic nie na oškvarky ...tak ako sú na fotke
  3. rožky - žemle navlhčíme mliekom nie veľa cca 4 dcl
  4. pridáme 30 vajíček premiešame ..... pridáme pokrájané udené , klobásu
  5. pridáme ,,zohriatú,, slaniku podla uváženia čierného korenia
  6. POZOR .... soliť a vegetiť iba simbolicky , lebo slanina , klobása a údené mäso obsahuje dosť soli
  7. pridáme posekanú petržlenovú vnaťku premiešame a podla potreby zahustíme strúhankou
  8. pekáč vymastíme bravčovou masťou a posypeme strúhankou
  9. tuto masu utlapkáme do troch pekáčou .... pečeme pri 200°C asi 45 minut
  10. hotovo .. upečenééééé
  11. DOBRÚ CHUŤ