Veľkonočný kysnutý baranček
Veľkonočný kysnutý baranček

Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi fotorecept

elenas - fotkaelenas, 17. apríla 2019
Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi (fotorecept)
Foto: elenas

Veľmi sa mi páči tento nápad s barančekom bez formy. Objavila som ho na internete a upiekla. Deti majú radosť, keď každý príde a utrhne si svoj kúsok. A krásne rozvoniava škoricou.

20
porcií
95 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
480 g
1 ks
7 PL
250 ml
2,5 PL
1 PL
30-40 g
štipka
kúsok
Plnka:
100-120 g
2-3 ČL
2-3 PL (alebo kryštálový)
za hrsť
 (na oko)
Na potretie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru, vanilkového cukru a vlažného mlieka urobíme kvások. (Všetko spolu zmiešame a necháme na teplom mieste vykysnúť.) Preosiatu múku premiešame so štipkou soli, pridáme olej, žĺtok, vlažné mlieko a vykysnutý kvások. Zamiesime cesto, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, odrežeme kúsok a odložíme na drobné časti barančeka. Ostatné cesto rozvaľkáme na hrúbku 7-8 mm, potrieme zmäknutým maslom, posypeme zmesou cukru a škorice a mletými orechmi. Zvinieme do rolády.

    Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roládu nakrájame na 2 cm kúsky. Kúsok z okraja rolády odložíme.

    Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Väčší plech vystelieme papierom na pečenie (ja som zabudla ale odporúčam ho tam dať) a ukladáme cesto. Z kúskov rolády vytvoríme kožuštek barančeka, z odloženého okraja rolády hlavu, z kúskov cesta chvostík, nožičky, ucho, roh. Z hrozienka oko. A necháme kysnúť ešte 15-20 minút.

    Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrch potrieme vlažným mliekom a pečieme vo vyhriatej na 180°C rúre 20-25 minút.

    Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte horúceho barančeka potrieme roztopeným maslom a keď vychladne posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať.

    Veľkonočný baranček so škoricou a s orechmi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: