Veľkonočný baranček bez lepku

novalim - fotkaNovalim, 12. apríla 2019 16:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Veľkonočný baranček bez lepkuFoto: novalim
12
porcií
25 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

240 g
200 g
1 bal.
6 ks
1 ks
Na vymastenie formy:
Na posypanie:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si zo štyroch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Odložíme nabok.

  2. 2

    Do väčšej misy rozbijeme zvyšné dve vajcia, pridáme štyri žĺtky, krupicový cukor, vanilínový cukor, 1 PL citrónovej šťavy a nastrúhanú kôru a vyšľaháme všetko spolu do nadýchanej peny. Trvá to približne päť minút.

  3. 3

    Do peny postupne gumenou varechou vmiešame sneh z bielkov a preosiatu múku.

  4. 4

    Formu na barančeka, prípadne akúkoľvek inú formu, dôkladne vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto prelejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme cca 45 minút.

  5. 5

    Po dopečení, vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Ak sa baranček nedá ľahko vyklopiť z formy, zabalíme na 10 minút formu do mokrej utierky a potom opatrne vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist