Bezlepkový veľkonočný baranček
Bezlepkový veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček bez lepku

novalim - fotkanovalim, 12. apríla 2019. Komerčný recept.
Veľkonočný baranček bez lepku
Foto: novalim
12
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
200 g
1 bal.
6 ks
1 ks
Na vymastenie formy:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si zo štyroch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Odložíme nabok.

  2. 2

    Do väčšej misy rozbijeme zvyšné dve vajcia, pridáme štyri žĺtky, krupicový cukor, vanilínový cukor, 1 PL citrónovej šťavy a nastrúhanú kôru a vyšľaháme všetko spolu do nadýchanej peny. Trvá to približne päť minút.

  3. 3

    Do peny postupne gumenou varechou vmiešame sneh z bielkov a preosiatu múku.

  4. 4

    Formu na barančeka, prípadne akúkoľvek inú formu, dôkladne vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto prelejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme cca 45 minút.

  5. 5

    Po dopečení, vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Ak sa baranček nedá ľahko vyklopiť z formy, zabalíme na 10 minút formu do mokrej utierky a potom opatrne vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: