Veľkonočný baranček bez lepku
Foto: novalim
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si zo štyroch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Odložíme nabok.
- 2
Do väčšej misy rozbijeme zvyšné dve vajcia, pridáme štyri žĺtky, krupicový cukor, vanilínový cukor, 1 PL citrónovej šťavy a nastrúhanú kôru a vyšľaháme všetko spolu do nadýchanej peny. Trvá to približne päť minút.
- 3
Do peny postupne gumenou varechou vmiešame sneh z bielkov a preosiatu múku.
- 4
Formu na barančeka, prípadne akúkoľvek inú formu, dôkladne vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto prelejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme cca 45 minút.
- 5
Po dopečení, vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Ak sa baranček nedá ľahko vyklopiť z formy, zabalíme na 10 minút formu do mokrej utierky a potom opatrne vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.
Tiež veľkonočný baranček:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu