« Naspäť na tento recept

Veľkonočný baranček bez lepku verzia na vytlačenie



Autor receptu: novalim

Postup receptu

Najprv si zo štyroch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh. Odložíme nabok.

Do väčšej misy rozbijeme zvyšné dve vajcia, pridáme štyri žĺtky, krupicový cukor, vanilínový cukor, 1 PL citrónovej šťavy a nastrúhanú kôru a vyšľaháme všetko spolu do nadýchanej peny. Trvá to približne päť minút.

Do peny postupne gumenou varechou vmiešame sneh z bielkov a preosiatu múku.

Formu na barančeka, prípadne akúkoľvek inú formu, dôkladne vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto prelejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme cca 45 minút.

Po dopečení, vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Ak sa baranček nedá ľahko vyklopiť z formy, zabalíme na 10 minút formu do mokrej utierky a potom opatrne vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.

Suroviny




12
porcií
25
minút
príprava
45
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist