Veľkonočné vanilkové cupcakes

danja - bez fotkydanja, 17. marca 2016
Veľkonočné vanilkové cupcakes
Foto: danja
12
porcií
35 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 PL
3/4 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1 ČL
1 a 1/3 hrnčeka
3/4 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
1 bal.
Krém:
1 hrnček
2 PL
1 balenie
1 bal.
1 1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si zohriať rúru na 180 stupňov. V plechovom hrnčeku zahrejeme rastlinné mlieko takmer k varu (ja som použila sójové). Pridáme ocot a necháme zraziť. Postavíme bokom a necháme vychladnúť. Nachystáme si plech na muffiny a vyložíme ho ľubovoľnými košíčkami. Do pripravenej misky si preosejeme hrnček špaldovej múky, kypriaci prášok, sódu a soľ. Všetko premiešame metličkou. Do zrazeného mlieka si primiešame pripravený Muscovado cukor, vanilkový cukor, olej a vanilkový extrakt. Vyšľaháme to tyčovým mixérom. Tekutú zmes (pozor musí byť vlažná nesmie byť teplá) prilievame do misky so suchými surovinami a dôkladne premiešame, miešame čo najkratšie. Takto pripravenou zmesou plníme košíčky. Najlepšie je použiť lyžicu. Plníme do max 2/3. Dáme do predhriatej rúry piecť na 18-20 minút.

  2. 2

    Na krém si pripravíme puding. V malom hrnci si zahrejeme 3/4 hrnčeka rastlinného mlieka ( použila som sójové) spolu s cukrom a vanilkový cukrom. Miešame až sa cukor celkom rozpustí. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame zemiakový škrob. Keď bude mlieko takmer vrieť pridáme rozmiešaný škrob a za stáleho miešanie necháme zhustnúť. Keď je už náš puding dobre hustý odstavíme a necháme ho za občasného premiešania vychladnúť. Puding máme vychladnutý a v robote si do peny vyšľaháme zmäknutú Heru. Počas mixovania si vždy stierkou poutierame steny misky a znova šľaháme aby bol krém rovnomerne vyšľahaný. Keď máme margarín vyšľahaný za stáleho mixovania pridávame pripravený puding po lyžiciach. Znova stierkou poutierame steny misky a sľaháme. Teraz už máme krém rovnomerne vyšľahaný. Môžete začať cupcakes zdobiť. Kto chce môže si krém ľubovoľne zafarbiť. V tom prípade budete potrebovať gélové potravinárske farbivo podľa fantázie. Ja som do polovice krému pridala zelenú a polovicu nechala pôvodnú. Krém si naplníme do zdobiaceho sáčku so špičkou a zdobíme podľa vlastných predstáv. Navrch použijeme dekorácie.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: