Medová torta
Veľkonočné maxi vajce (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Jednoduchá a efektná torta z medového cesta plnená výborným krémom z mascarpone, zdobená snehovými pusinkami a ovocím.
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom, perníkovým korením a so sódou bikarbónou do nadýchanej peny. Postavíme nad vodný kúpeľ, pridáme med, nakrájané maslo a miešame, kým sa cukor aj maslo rozpustia. Za stáleho miešania necháme vychladnúť a primiešame preosiatu múku. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.
- Cesto rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na hrúbku asi pol centimetra.
- Pomocou papierovej šablóny z cesta vyrežeme dve rovnako veľké vajíčka. Zo zvyšného cesta povykrajujeme veľkonočné keksíky. Preložíme aj s papierom na pečenie na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Krém: Do väčšej misy dáme mascarpone, smotanu a preosiaty práškový cukor. Ingrediencie vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou.
- Na jeden upečený a vychladnutý korpus nastriekame vedľa seba rovnomerne kopčeky krému. Prikryjeme druhým korpusom
a kopčekmi krému ozdobíme aj vrch torty. Nakoniec naaranžujeme bobuľové ovocie, pusinky a cukrové ozdoby.