Medová torta

Veľkonočné maxi vajce (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Jednoduchá a efektná torta z medového cesta plnená výborným krémom z mascarpone, zdobená snehovými pusinkami a ovocím.

60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom, perníkovým korením a so sódou bikarbónou do nadýchanej peny. Postavíme nad vodný kúpeľ, pridáme med, nakrájané maslo a miešame, kým sa cukor aj maslo rozpustia. Za stáleho miešania necháme vychladnúť a primiešame preosiatu múku. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.
  2. Cesto rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na hrúbku asi pol centimetra.
  3. Pomocou papierovej šablóny z cesta vyrežeme dve rovnako veľké vajíčka. Zo zvyšného cesta povykrajujeme veľkonočné keksíky. Preložíme aj s papierom na pečenie na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.
  4. Krém: Do väčšej misy dáme mascarpone, smotanu a preosiaty práškový cukor. Ingrediencie vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou.
  5. Na jeden upečený a vychladnutý korpus nastriekame vedľa seba rovnomerne kopčeky krému. Prikryjeme druhým korpusom a kopčekmi krému ozdobíme aj vrch torty. Nakoniec naaranžujeme bobuľové ovocie, pusinky a cukrové ozdoby.