Veľkonočné cupcakes s lízankami
Autor receptu: herarecepty
Komerčný recept
12 porcií |
17-20 minút na 175 °C |
Postup
- Postup:
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny. Pridáme postupne vajcia.
- Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ. Potom do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko prešľaháme. Dosypeme zvyšok sypkých surovín vrátane citrónovej kôry a nastrúhanej čokolády.
- Dôkladne všetko prešľaháme. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
- Postup krém:
Zmäknutý rastlinný tuk Maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti rastlinný tuk Maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
- Pridáme ešte citrónovú šťavu. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota. Necháme vychladnúť a potom zamiešame do krému.
- Necháme chvíľu chladiť v chladničke a môžeme zdobiť. Týmto krémom potrieme povrch cupcakes.
- Lízanky pripravíme tak, že si marshmallow rozkrájame na plátky. Do nich zapichneme špajle alebo špáradlo a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- Môžeme si rozohriať bielu a tmavú čokoládu, rôzne nimi plátky dozdobiť. Ďalej môžeme ich povrch potrieť čokoládou a posypať ich cukrárskymi dekoráciami atď.
- Takto pripravené lízanky nakoniec zapichneme do cupcakes.