Veľkonočná torta s likérom

Autor receptu: redakcia

35 minút
na 175 °C

Postup

  1. Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky. Múku, kypriaci prášok, maizenu a kakao zmiešame a pridáme k vajciam.
  2. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút pri teplote 175 °C.
  3. Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a rozkrojíme vodorovne na 3 časti. Želatínu necháme vo vode zmäknúť, vyžmýkame ju a zohrejeme, kým sa nerozpustí.
  4. Primiešame k nej vaječný likér a zmes necháme na chladnom mieste, kým nezačne tuhnúť. Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom a vmiešame do likérovej želatíny.
  5. Jednu vrstvu cesta natrieme krémom, položíme na ňu druhú časť, znova natrieme krémom a uložíme tretiu časť.
  6. Tortu potrieme krémom aj zvonku a ozdobíme podľa vlastnej fantázie dekoračným materiálom podľa vlastného výberu – marcipánovými zajačikmi, malými čokoládovými vajíčkami, farebnými cukrovými ozdobami.