Hrudka

Veľkonočná hrudka s pažítkou

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava

Postup

  1. Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, korenie, cukor a najemno nasekanú pažítku. Všetko spolu rozšľaháme.
  2. Do hrnca nalejeme mlieko a dáme zohrievať. Pridáme rozšľahané ochutené vajíčka a varíme, kým vajcia nezačnú hrudkovatieť. Potom varíme ešte asi 2–3 minúty.
  3. Do väčšej misy pripravíme sitko, do sitka vložíme domácu látkovú utierku. Vajcia s mliekom prelejeme do utierky a necháme stiecť. Potom ešte vytlačíme prebytočnú vodu. Utierku zatiahneme do tvaru gule a necháme zavesenú alebo položenú v sitku stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí a vychladnutí môžeme hrudku servírovať.