Hrudka
Veľkonočná hrudka s pažítkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, korenie, cukor
a najemno nasekanú pažítku.
Všetko spolu rozšľaháme.
- Do hrnca nalejeme mlieko a dáme
zohrievať. Pridáme rozšľahané
ochutené vajíčka a varíme, kým
vajcia nezačnú hrudkovatieť. Potom
varíme ešte asi 2–3 minúty.
- Do väčšej misy pripravíme sitko,
do sitka vložíme domácu látkovú
utierku. Vajcia s mliekom prelejeme do utierky a necháme stiecť.
Potom ešte vytlačíme prebytočnú
vodu. Utierku zatiahneme do tvaru
gule a necháme zavesenú alebo
položenú v sitku stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí a vychladnutí
môžeme hrudku servírovať.
|