Veľké halušky (fotorecept)

Autor receptu: citronik

Tento chutný recept varievala moja babička, ako mladá gazdinka som sa dnes doňho pustila aj ja. Je nenáročný na prípravu a aj suroviny.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené a nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Vypracujeme cesto.
  2. Z vypracovaného cesta si urobíme valec, ktorý rozdelíme na menšie "knedličky". Medzitým si postavíme vodu, v ktorej budeme knedličky vyvárať.
  3. Do vriacej vody ponoríme knedličky, varíme až kým nevyplávajú na povrch, vtedy sú hotové. Uvarené knedličky dáme vychladnúť, Nakrájame si ich na menšie kúsky a opečieme spolu s cibuľkou na oleji/masti. Podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s uhorkou, resp. my to máme radi so zaváranou kápiou. Dobrú chuť !