Vegánska ryba

Autor receptu: proste0monika

Recept som vymyslela tento rok na Vianoce, je jednoduchý a naozaj chuťovo pripomína kapra. =)

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeler ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky, asi 1cm hrubé, velkosť si upravíme ako chceme =). Zeler vložíme do vriacej osolenej vody a varíme domäkka. Nemusíme sa báť, aj keď sa celer troška rozvarí, obalený bude pekne držať pokope.
  2. Plátky suši rias si postriháme na tenšie pásiky, jeden plát asi na 4. Uvarený zeler zlejeme ,necháme vychladnúť aby sa s nim dalo ďalej pracovať, osolíme a okoreníme. Plátok riasy si položíme na podložku, naň zkraja položíme plátok celeru a celý ho do riasy omotáme a dáme bokom na potravinovú fóliu. Takto postupujeme až kým sa nám neminú suroviny.
  3. zeler necháme trocha odstáť aby riasa zmäkla a zeler pekne obalila. Zatiaľ si pripravíme trojobal- múku, cestíčko z múky, škrobu, soli a vody konzistencie vajíčka a strúhanku. Plátky obalíme v trojobale a vyprážame dozlata. Podávame najlepšie so zemiakovým šalátom.