Foto: pusta
Mala som zvyšok staršieho chleba a ostatní mali chuť na chutné teplé raňajky. Inšpirovala som sa talianskym receptom na bruschetty, ktoré sa v Taliansku Zobraziť celý popisMala som zvyšok staršieho chleba a ostatní mali chuť na chutné teplé raňajky. Inšpirovala som sa talianskym receptom na bruschetty, ktoré sa v Taliansku v reštauráciách podávajú ako predjedlo, kým Vám prinesú hlavný chod. Rozhodla som sa pre hrianky so cherry paradajkami a balkánskym syrom. K rýchlym, výdatným a chutným raňajkám som podávala citrónový čaj. Tieto hrianky sú vhodné aj ako rýchla večera.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 -10 krajcov |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 - 3 strúčiky |
|
2 - 3 PL |
|
40 g |
|
100 g (čerstvý ovčí syr) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (čerstvé) |
|
Postup
-
1
Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
-
2
Cesnak som pokrájala na plátky.
-
3
Cherry paradajky som pokrájala na polovičky.
-
4
Starší chlieb som pokrájala na plátky,ktoré som potrela tenkou vrstvou masla,to stačí, dostatočne chlieb premastí. Môžete použiť aj staršie bagety alebo žemle.
-
5
Balkánsky syr som pokrájala na malé kocky o hrane asi 1 cm.
-
6
Petržlenovú vňať som posekala na jemno.
-
7
Pripravený chlieb som dala na plech vyložený pečiacim papierom, pokládla som ho cherry paradajkami,kockami syra, plátkami cesnaku a cibule, osolila som ich.
-
8
Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, provensálskym korením a oregánom. Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 12 minút, viac netreba, aby nestvrdli a neboli vysušené.
-
9
Podávala som ich horúce s horúcim citrónovým čajom, na tanieri som hriianky posypala petržlenovou vňaťou. Sú to veľmi chutné, rýchle a výdatné raňajky či večera. V tomto chladnom sychravom počasí zahrejú i zasýtia.
som veľmi rada, že sa ti moje recepty páčia, je to pre mňa veľká pocta!!!
dlho som ťa tu nevidela...
to ja dakujem tebe :-)
dakujem a srdečne ťa zdravím.
nič tebe nevypadlo @mariamka , ale mne vypadol syr v bode č.7 :D
idem to ihned napraviť :-)
veľmi pekne ti dakujem za pochvalu,fotím len mobilom - ale psssst!
dakujem.
ale hravo to spravíš aj ty sama :-)
dakujem.
to ja dakujem tebe :-)
mňa dosť prekvapilo, že Taliani používajú na bruschetty olivový olej, ale aj maslo. kde a v ktorom regione ako.
dakujem za pochvalu.
samozrejme môžeš použiť toustovač, len potom chlebíky omasti olejom alebo maslom, ešte lepšie premiešaj všetky ingrediencie s olivovým olejom a nanes na hrianky.
veľmi pekne dakujem.
No namiesto balkánskeho syru podávam chutný čerstvý,ovčí syr.Je to ohromne chutné a vždy si pochutnáme.
Pripájam: varecha.pravda.sk/recepty/chutovka-s-ovcim-syrom-fotorece...
dakujem.
dakujem.
a čerstvý ovčí syr,by som použila, keby som mala, len neviem, či je vhodný na pečenie v trúbe. však ak bude, určite skúsim.
dakujem veľmi pekne za radu a za pochvalu.
ak vyskúšaš, pekne poprosím, pridaj foto, poteší ma to.
dakujem.
dakujem.
teda si mal super večeru :-)
dakujem.
dakujem ti za pochvalu :-)
to je dakujem zo srdca tebe!
presne potom len odfukovať na gauči :-)
dakujem.