Variácia na talianske bruschetty fotorecept

pusta - fotkapusta, 5. júna 2013
Variácia na talianske bruschetty (fotorecept)
Foto: pusta

Mala som zvyšok staršieho chleba a ostatní mali chuť na chutné teplé raňajky. Inšpirovala som sa talianskym receptom na bruschetty, ktoré sa v Taliansku Zobraziť celý popisMala som zvyšok staršieho chleba a ostatní mali chuť na chutné teplé raňajky. Inšpirovala som sa talianskym receptom na bruschetty, ktoré sa v Taliansku v reštauráciách podávajú ako predjedlo, kým Vám prinesú hlavný chod. Rozhodla som sa pre hrianky so cherry paradajkami a balkánskym syrom. K rýchlym, výdatným a chutným raňajkám som podávala citrónový čaj. Tieto hrianky sú vhodné aj ako rýchla večera.

4
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 -10 krajcov
100 g
1 ks
2 - 3 strúčiky
2 - 3 PL
40 g
100 g (čerstvý ovčí syr)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (čerstvé)




Postup

  1. 1

    Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak som pokrájala na plátky.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cherry paradajky som pokrájala na polovičky.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Starší chlieb som pokrájala na plátky,ktoré som potrela tenkou vrstvou masla,to stačí, dostatočne chlieb premastí. Môžete použiť aj staršie bagety alebo žemle.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Balkánsky syr som pokrájala na malé kocky o hrane asi 1 cm.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Petržlenovú vňať som posekala na jemno.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravený chlieb som dala na plech vyložený pečiacim papierom, pokládla som ho cherry paradajkami,kockami syra, plátkami cesnaku a cibule, osolila som ich.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, provensálskym korením a oregánom. Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 12 minút, viac netreba, aby nestvrdli a neboli vysušené.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som ich horúce s horúcim citrónovým čajom, na tanieri som hriianky posypala petržlenovou vňaťou. Sú to veľmi chutné, rýchle a výdatné raňajky či večera. V tomto chladnom sychravom počasí zahrejú i zasýtia.

    Variácia na talianske bruschetty (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

vovodca
Práve som spravil prvé kontrolné vzorky a chystám druhú várku pre návštevu, je to dobré a zapijeme červeným...Dík Pusta za motiváciu, Tvoje recepty môžem :-)
kimlo
Paráda, to musím vyskúšať! Vďaka!
pusta
@vovodca , ty si veľmi milý a neskutočne rýchly. to ma nesmierne teší, dúfam, že bude chutiť aj tvojej milej návšteve :-) to červen vínko k tomu je super :-)
som veľmi rada, že sa ti moje recepty páčia, je to pre mňa veľká pocta!!!
dlho som ťa tu nevidela...
to ja dakujem tebe :-)
pusta
@kimlo , veľmi sa budem tešiť, ked vyskúšaš :-)
dakujem a srdečne ťa zdravím.
mariamka
takto provokovat pred obedom p. @pusta :)) naadhera!! len tusim niekde vypadlo, kedy pride syr na chlebik, asi v bode 7 ;), fotka je uzasne lakava ..
pusta
@maiamka moja, a to som váhala, či vôbec ten recept pridať :-) zdal sa mi príliš jednoduchý :-) ale taká talianska kuchyňa vlastne je a ich bruschetty majú veľa variácií.
nič tebe nevypadlo @mariamka , ale mne vypadol syr v bode č.7 :D
idem to ihned napraviť :-)
veľmi pekne ti dakujem za pochvalu,fotím len mobilom - ale psssst!
mrnousik
a ja že co si idem zobnut :) no inspiracia ako vysita :) len masielko si nahradim olivovym olejom, velmi pekne :)
amia
aj ja to vyskúšam, vďaka za rcp
vovodca
@pusta milá kolegiňa, ak tak môžem, doobedné párty práve skončilo, všichni chrochkali blahom a to som ešte poslal pre ďalšie vínko a chleba ( oškvarkový) fa. Střelná, bo nekupujem "normálný" chlieb, čo chutí ako zmes polystyrénu, latexu a duvilaxu, obetoval som aj kozí sýr zo Bziniec a iné maškrty,čo dom dal a zdá sa že som tvoj RP. dobre prezentoval, ďakujem, si ma dnes zachránila túto rýchlovkou a na budúce poškuľujem po myšlienke hodit to do toustovača, čo myslíš ? dík
pusta
@marianne , ked som to robila, myslela som veru pritom na teba, že sa ti to iste bude páčiť :-)
dakujem.
pusta
@dajanca , áno , jednoduché a rýchle pohostenie, navyše chutné.
to ja dakujem tebe :-)
pusta
@mrnoousik , no vidíš, ako dobre. to ma teší. kľudne použi olivový olej.
mňa dosť prekvapilo, že Taliani používajú na bruschetty olivový olej, ale aj maslo. kde a v ktorom regione ako.
dakujem za pochvalu.
pusta
@vovodca , to som veľmi rada, že párty sa práve s týmto rp vydarilo. vieš, ja už veľa rokov nekupujem chlieb práve preto, že je presne taký ako píšeš a pečiem si ho sama.
samozrejme môžeš použiť toustovač, len potom chlebíky omasti olejom alebo maslom, ešte lepšie premiešaj všetky ingrediencie s olivovým olejom a nanes na hrianky.
veľmi pekne dakujem.
frezia68
Vyskúšam s ovčím syrom,pekná inšpirácia a chutné raňajky :-)
pusta
@frezia68 , tiež by som použila čerstvý ovčí syr, keby som ho mala, ale na pečenie sa mi zdal vhodnejší balkánsky syr.
dakujem.
pusta
@tatranka - Martuška moja, tvoje chuťovky sú bezkonkurenčné. :-) tiež používam bagety alebo žemle, teraz som mala chlebík.
a čerstvý ovčí syr,by som použila, keby som mala, len neviem, či je vhodný na pečenie v trúbe. však ak bude, určite skúsim.
dakujem veľmi pekne za radu a za pochvalu.
frezia68
@pusta : ja zasa nemám balkánsky,ale ovčí nám tu na trhovisku denne predávajú čerstvý,aj výbornú bryndzu a žinčicu priamo zo salaša,tak preto vyskúšam s ovčím :-),lebo tak pekne vyzerajú :-)
pusta
@frezia68 , ed jasne, ked máš tú možnosť, ja len z obchodu, teraz niet.
ak vyskúšaš, pekne poprosím, pridaj foto, poteší ma to.
dakujem.
vovodca
@pusta , ešte raz ďakujem za radu, aj to tak spravím. Vieš keď ma chytne mlsná a som sám, tak sa neoplatí robiť v rúre, preto chcem skúsiť toustovač bo remosku v ktorej robím chlieb, koláče a iné maškrtky. Na večeru dnes bol od @Zuma113 super ryžový nákyp vylepšený o oriešky.
mesiar50
Dal by som si na raňajky.Si velmi kreatívna a umná kuchárka.
pusta
@vovodca , niet za čo dakovať. ak viem a môžem, vždy rada poradím.
teda si mal super večeru :-)
dakujem.
pusta
@mesiar 50 - kedves Lacikám aj raňajky sú to veľmi chutné, len si sprav!
dakujem ti za pochvalu :-)
soncya
milá @pusta. Včera som objavila tvoj recept a večer som ho aj vyskúšala. Nemala som balkánsky syr, len zvyšok ovčieho a cibuľu som nedávala surovú, ale som ju trošku popražila aby zavoňala. Cesnak som zabudla celkom - robila som to z pamäte. Výsledok bol úúúžasný, zalizovali sme sa mužom už keď sa to pieklo a zjedlo sa to "na šup!" Ďakujem za recept.
pusta
milá @soncya , no teda si ma krásne prekvapila, až za ušami ste sa zalizovali :D. tak to ma nesmierne teší, že si spravila a tak úžasne chutil :-)
to je dakujem zo srdca tebe!
lusinkab
velmi pekny receptik @pusta len pre mna by bolo bez masla a z korenin iba sol,peper a bazalka namiesto petrusky :-) a potom uz len vyfukovat na gauci :-)
pusta
@lucynka , jasne. a cesnak nič?
presne potom len odfukovať na gauči :-)
dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia