Foto: tatranka
Ak máme možnosť,tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr.Je to ozaj naša Slovenská dobrota.Býva to v tomto čase,keď sú už ovečky dávno na paši. Zobraziť celý popisAk máme možnosť,tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr.Je to ozaj naša Slovenská dobrota.Býva to v tomto čase,keď sú už ovečky dávno na paši. Syr vysmážam,grilujem,ale najradšej ho mám v prirodzenej forme. Ponúkam vám malé chuťovky,ktoré dobre padnú v tomto čase.
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
4 kusy |
|
3 lyžice |
|
200 g |
|
4 strúčiky |
|
pár lístkov |
|
1 kus |
|
3-4 ks |
|
lyžičky |
|
madzi prsty |
|
medzi prsty |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Do oleja pokrájame očistený cesnak.Neskôr bazalku.Rožky pokrájame na šikmo.Paradajky na krúžky.
-
2
Pokrájané rožky,potreté cesnakovým olejom s bazalkou a opečené ako krutóny.
-
3
Cibuľa pokrájaná na kolieska a obalená sladkou paprikou.V prostriedku je narezaný na drobno ovčí syr,ktorý mi ostával pri vykrajovaní koliesok zo syra.Tie som potom vložila do koliesok s cibuľky.
-
4
Potretý rožtek olejom.Ide na opečenie.
-
5
Pripravená obloha na krutóny.Po uložení oblohy pokapéme olejom,osolíme okoreníme,pridáme pažitku.
-
6
Opečené rožky.
-
7
Hotová chuťovka.
-
8
A zapíjali sme citrónovo jahodovým drinkom.
Diskusia k receptu