Variácia na talianske bruschetty (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mala som zvyšok staršieho chleba a ostatní mali chuť na chutné teplé raňajky. Inšpirovala
som sa talianskym receptom na bruschetty, ktoré sa v Taliansku v reštauráciách podávajú
ako predjedlo, kým Vám prinesú hlavný chod. Rozhodla som sa pre hrianky so cherry
paradajkami a balkánskym syrom. K rýchlym, výdatným a chutným raňajkám som
podávala citrónový čaj. Tieto hrianky sú vhodné aj ako rýchla večera.
4 porcie |
10 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
- Cesnak som pokrájala na plátky.
- Cherry paradajky som pokrájala na polovičky.
- Starší chlieb som pokrájala na plátky,ktoré som potrela tenkou vrstvou masla,to stačí, dostatočne chlieb premastí. Môžete použiť aj staršie bagety alebo žemle.
- Balkánsky syr som pokrájala na malé kocky o hrane asi 1 cm.
- Petržlenovú vňať som posekala na jemno.
- Pripravený chlieb som dala na plech vyložený pečiacim papierom, pokládla som ho cherry paradajkami,kockami syra, plátkami cesnaku a cibule, osolila som ich.
- Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, provensálskym korením a oregánom. Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 12 minút, viac netreba, aby nestvrdli a neboli vysušené.
- Podávala som ich horúce s horúcim citrónovým čajom, na tanieri som hriianky posypala petržlenovou vňaťou. Sú to veľmi chutné, rýchle a výdatné raňajky či večera. V tomto chladnom sychravom počasí zahrejú i zasýtia.