Variácia na talianske bruschetty (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mala som zvyšok staršieho chleba a ostatní mali chuť na chutné teplé raňajky. Inšpirovala som sa talianskym receptom na bruschetty, ktoré sa v Taliansku v reštauráciách podávajú ako predjedlo, kým Vám prinesú hlavný chod. Rozhodla som sa pre hrianky so cherry paradajkami a balkánskym syrom. K rýchlym, výdatným a chutným raňajkám som podávala citrónový čaj. Tieto hrianky sú vhodné aj ako rýchla večera.

4
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu som pokrájala na mesiačiky.
  2. Cesnak som pokrájala na plátky.
  3. Cherry paradajky som pokrájala na polovičky.
  4. Starší chlieb som pokrájala na plátky,ktoré som potrela tenkou vrstvou masla,to stačí, dostatočne chlieb premastí. Môžete použiť aj staršie bagety alebo žemle.
  5. Balkánsky syr som pokrájala na malé kocky o hrane asi 1 cm.
  6. Petržlenovú vňať som posekala na jemno.
  7. Pripravený chlieb som dala na plech vyložený pečiacim papierom, pokládla som ho cherry paradajkami,kockami syra, plátkami cesnaku a cibule, osolila som ich.
  8. Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, provensálskym korením a oregánom. Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C asi 12 minút, viac netreba, aby nestvrdli a neboli vysušené.
  9. Podávala som ich horúce s horúcim citrónovým čajom, na tanieri som hriianky posypala petržlenovou vňaťou. Sú to veľmi chutné, rýchle a výdatné raňajky či večera. V tomto chladnom sychravom počasí zahrejú i zasýtia.