Tento recept som našla v jednej útlej ruskej knižôčke receptov. Je podľa mnňa jemnejší a krémovejší, ako náš tradičný varený krém.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky dáme Salko, prilejeme horúcu vodu, prešľaháme, pridáme žĺtky,vanilkový cukor, znova prešľaháme a dáme nad paru a stačí pomaly miešať metličkou, až kým hmota nenadobudne konzistenciu podobnú pôvodnému hustému mlieku. Necháme vychladnúť.
- 2
Maslo vyšľaháme v mixéri, a pomaly po lyžiciach pridávame za stáleho miešania studenú masu. Necháme dobre vyšľahať, až na skoro penu.
- 3
Do hotového krému môžeme pridať kakao, posrúhané mandle, kávu, orechy, dokonca aj vaječný likér /tento je najlepší :) /,gaštanové pyré. Požívam na plnenie trubičiek, košíčkov, parížskych rožkov a pod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu