Varený krém

Autor receptu: tetrisss

Tento recept som našla v jednej útlej ruskej knižôčke receptov. Je podľa mnňa jemnejší a krémovejší, ako náš tradičný varený krém.

3O minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme Salko, prilejeme horúcu vodu, prešľaháme, pridáme žĺtky,vanilkový cukor, znova prešľaháme a dáme nad paru a stačí pomaly miešať metličkou, až kým hmota nenadobudne konzistenciu podobnú pôvodnému hustému mlieku. Necháme vychladnúť.
  2. Maslo vyšľaháme v mixéri, a pomaly po lyžiciach pridávame za stáleho miešania studenú masu. Necháme dobre vyšľahať, až na skoro penu.
  3. Do hotového krému môžeme pridať kakao, posrúhané mandle, kávu, orechy, dokonca aj vaječný likér /tento je najlepší :) /,gaštanové pyré. Požívam na plnenie trubičiek, košíčkov, parížskych rožkov a pod.