Varený krém
Autor receptu: tetrisss
Tento recept som našla v jednej útlej ruskej knižôčke receptov. Je podľa mnňa jemnejší a krémovejší, ako náš tradičný varený krém.
3O minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky dáme Salko, prilejeme horúcu vodu, prešľaháme, pridáme žĺtky,vanilkový cukor, znova prešľaháme a dáme nad paru a stačí pomaly miešať metličkou, až kým hmota nenadobudne konzistenciu podobnú pôvodnému hustému mlieku. Necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme v mixéri, a pomaly po lyžiciach pridávame za stáleho miešania studenú masu. Necháme dobre vyšľahať, až na skoro penu.
- Do hotového krému môžeme pridať kakao, posrúhané mandle, kávu, orechy, dokonca aj vaječný likér /tento je najlepší :) /,gaštanové pyré. Požívam na plnenie trubičiek, košíčkov, parížskych rožkov a pod.