Rožková plnka
Varená plnka
Autor receptu: ribana
12 ks porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Slaninku nakrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu, aby sa upiekla. Pridáme nakrájanú cibuľu nadrobno aj s cesnakom a podusíme do zlatista.
- Rožky namočíme do vody, vyžmýkame od vody a vodu vylejeme. K rožkom pridáme vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, vegetu, sol, korenie, muškátový oriešok a spolu vymiešame. Po vychladení podusenej cibule so slaninkou ju pridáme do rožkovej zmesi a spolu premiešame.
- Zmes nadávkujeme do mikroténových sáčkov a poriadne uzavrieme, alebo môžete dať aj do špeciálnej fólie ak máte. Takto pripravené dáme variť do hrnca s vodou na 2x 20 minút z oboch stran. Podávame k rôznym jedlám, ja som robila k vareným zemiačkom a príloha bola paradajkový šalat.
Prajem dobru chuť .
|